Πάτρα: Πάνω από 60.000 στο καρναβάλι – Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις

Πάνω από 60.000 καρναβαλιστές θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα γίνουν σήμερα και αύριο στην Πάτρα, τις μέρες δηλαδή που το καρναβάλι κορυφώνεται.

Ήδη, η πόλη ζει σε έντονους και αμείωτους ρυθμούς του καρναβαλιού, με χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες να απολαμβάνουν τη γιορτή της Πάτρας που θα διαρκέσει μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, που θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Η πρώτη μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα. Η συγκεκριμένη παρέλαση ονομάζεται ποδαράτη, επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους, οι οποίες φωτίζονται καρναβαλικά.

Απόψε τη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του πατρινού καρναβαλιού αναμένεται να ξετυλιχτεί στο κέντρο της Πάτρας ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Η δεύτερη μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει αύριο στις 2 μ.μ όποτε και θα παρουσιαστεί ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας.

Στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκεται η δημοτική μουσική και θα ακολουθείται από τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού, τα οποία κατασκευάστηκαν από τους καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Ειδικότερα, θα παρελάσουν τα άρματα, «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος – Ο Βασιλιάς της Παγκοσμιοποίησης», το άρμα βασίλισσας με την βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, το άνθινο άρμα, το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Στην συνέχεια, θα παρελάσουν οι περίπου 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού», που θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα ή μεγάλες τροχήλατες κατασκευές.

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να κρατούν ζωντανό το παραδοσιακό έθιμο.

Οι χιλιάδες επισκέπτες για το καρναβάλι και τα μέτρα προστασίας

Στο μεταξύ, η Πάτρα έχει αρχίζει να κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν από κοντά το πατρινό καρναβάλι και συμμετάσχουν στην μεγάλη γιορτή της πόλης.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης αγγίζει το 100%, ενώ και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σχετικά κοντά στην Πάτρα παρουσιάζουν επίσης πολύ μεγάλες πληρότητες. Λόγω λοιπόν της έλευσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών έχουν ήδη ληφθεί μέτρα, με σκοπό να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Ειδικότερα, με απόφαση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης, δηλαδή το Πανεπιστημιακό και ο «’Αγιος Ανδρέας» έχουν τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως επίσης και το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων.

Ακόμη, σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί το Σαββατοκύριακο, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και το Κέντρο Υγείας βορείου τομέα, ενώ σε συνεργασία με τον ΕΕΣ θα αναπτυχθούν ιατρεία επειγόντων περιστατικών στην πλατεία Γεωργίου.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με ενισχύσεις από γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις.

Για όσους δεν θα μπορούν να δουν από κοντά την παρέλαση, αυτή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ – 3 και το ERTFLIX, με παρουσιαστές την δημοσιογράφο, Νατάσσα Τραγουστή και τον ηθοποιό, Γιώργο Λογαρά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ