Παπαναστασίου: «Η κυρία Σταρακά δε δικαιούται να μιλά για το Πανεπιστήμιο»

Οι φοιτητές του καταργηθέντος (με το νόμο Γαβρόγλου) Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Αγρινίου συνεχίζουν τον αγώνα για την επανίδρυση του.

Σε ανακοίνωση τους σήμερα σημειώνουν πως πλέον το αίτημα επανίδρυσης του ΔΠΠΝΤ βρίσκεται στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης , όπως τους διαβεβαίωσε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρας. Ωστόσο οι φοιτητές ζητούν από τους κυβερνητικούς βουλευτές να ασκήσουν πίεση αφήνοντας αιχμές για τη στάση τους και για την Αυτοδιοίκηση.

Ορμώμενη από την παρέμβαση των φοιτητών η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά κάλεσε τη δημοτική αρχή «να ακούσει τους φοιτητές και να αναλάβει επιτέλους ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στο Αγρίνιο».

Στη δήλωση της απάντησε άμεσα ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υποστηρίζοντας πως «η κ. Σταρακά, δε δικαιούται να μιλά για το Πανεπιστήμιο».

Η ανακοίνωση του έχει αναλυτικά ως εξής:

«Όταν ο Δήμος Αγρινίου αντιδρούσε στην κατάργηση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών αυτοί, οι οποίοι τώρα μας εγκαλούν, σφύριζαν αδιάφορα. Όπως έχω ξαναπεί, η κ. Σταρακά, δε δικαιούται να μιλά για το Πανεπιστήμιο. Η ίδια ήταν Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, όταν ο νόμος Γαβρόγλου ψηφίστηκε, και, από κοινού με τον πρώην Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην κρίσιμη στιγμή αρνήθηκαν να ορθώσουν ανάστημα απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο. Εκ των υστέρων, χωρίς ουσιαστική πρόταση, η κ. Σταρακά εμφανίζεται για να κουνήσει το δάχτυλο και να μοιράσει κατηγορίες. Θέλω να την ενημερώσω ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει επανειλημμένα σταθεί στο πλευρό των φοιτητών και έχει παρέμβει στα αρμόδια όργανα πάντα στα όρια των δυνατοτήτων της. Με επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, με συναντήσεις με την Πρύτανη και τους καθηγητές προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε πιθανές λύσεις για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Αναλάβαμε πρωτοβουλίες και προκαλέσαμε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η προσπάθεια μας είναι διαρκής».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ