Παραίτηση Κώστα Νικάκη από την ΕΟΚ με αιχμές για Βασιλακόπουλο

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ, Κώστας Νικάκης με επιστολή του προς τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, γνωστοποίησε την παραίτησή του από την Ομοσπονδία, αφήνοντας αιχμές.

Ο Κώστας Νικάκης αποτέλεσε αρχηγό αποστολής της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο της Κίνας του 2019, ενώ ήταν παράλληλα από τους πιο παλιούς συνεργάτες του Γιώργου Βασιλακόπουλου και ενεργό μέλος στο ΔΣ της ΕΟΚ τα τελευταία χρόνια. Η αιφνίδια παραίτηση του προέδρου της ΕΣΚΑΒΔΕ, είναι εξέλιξη της έντονης λογομαχίας που είχαν οι δύο άνδρες με απρεπείς χαρακτηρισμούς από πλευράς Βασιλακόπουλου λόγω της κοινής παρουσίας του Κώστα Νικάκη με τον Παναγιώτη Φασούλα, Μέμο Ιωάννου και Ευθύμη Ρεντζιά, στα γραφεία της ΕΣΚΑΒΔΕ τη Δευτέρα στο Αγρίνιο, σ’ένα ρεπορτάζ μάλιστα που κάλυψε η τηλεόραση του Αχελώου.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ζήτησε το λόγο γι’ αυτή τη συνάντηση – πρόσκληση που ήρθε μία ημέρα μετά την επανεκλογή του Κώστα Νικάκη στην προεδρία της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Δείτε την επιστολή παραίτησης του Κώστα Νικάκη :

«Κύριε Πρόεδρε,
καλησπέρα. Χωρίς περιστροφές και με δωρικό τρόπο “θέτω εαυτόν εκτός κινήματος”.
Επειδή δεν ενστερνίστηκα ποτέ το “αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων” κατεβαίνω από το καράβι λόγω ναυτίας. Προτιμώ να πέσω στα βράχια μόνος μου. Τουλάχιστον την ύστατη στιγμή, επέτρεψε να αποβιβαστεί και το υπόλοιπο πλήρωμα. Τους χρειάζεται η μπασκετική οικογένεια.
Σέβομαι την επί 40 χρόνια γνωριμία μας και δεν θα ταχθώ ποτέ φραστικά απέναντί σου, μολονότι πριν τρεις μέρες στο γραφείο σου με πέρασες γενεές δεκατέσσερις. Δεν άξιζα τέτοιας μεταχείρισης και είναι ένας από τους κύριους λόγους της παραίτησης μου.
Οι εξελίξεις δε μπορούν να περιμένουν, ούτε κι εγώ να μένω αδρανής. Απορίες πολλές. Δεν πρόλαβα να τις ρωτήσω. Κάνω όμως πρώτος το βήμα για να μην έχω την “τύχη” του Λαζαρίδη, του Παταβούκα, του Μελετίου, του Θεοδωρόπουλου και αρκετών άλλων. Έπεσαν στις Συμπληγάδες “Όρνιθες” (!!!).
Καληνύχτα Πρόεδρε. Με ειλικρινή εκτίμηση»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ