Παραδόθηκε στην Αιγιάλεια ένα από τα μεγαλύτερα αποχετευτικά έργα των τελευταίων χρόνων σ’ όλη την Ελλάδα

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αυτής της κατηγορίας που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, το έργο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στο σύνολο των παραλιακών οικισμών της Αιγιαλείας, από τον Ερινεό έως την Αιγείρα, παραδόθηκε σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στον κύριο φορέα του έργου Δήμο Αιγιαλείας.
Κατά την υπογραφή της διοικητικής παραλαβής του έργου στην αίθουσα της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγίου ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε ότι «υπάρχουν έργα βιτρίνας και έργα ουσίας. Αυτό είναι έργο ουσίας. Ένα έργο που επί δεκαετίες αποτελούσε διεκδίκηση αιχμής των κατοίκων της Αιγιαλείας. Με το αποχετευτικό δίκτυο θωρακίζουμε την προστασία του περιβάλλοντος, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, υπηρετούμε την ανάπτυξη μιας περιοχής με μοναδικές δυνατότητες και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος».
Ο κ. Κατσιφάρας, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια, με γνώμονα τις ανάγκες κάθε περιοχής, παρεμβαίνει, διεκδικεί, διασφαλίζει πόρους ώστε ακόμα και σήμερα, σε μια συγκυρία δυσκολιών και πολλαπλών αντιξοοτήτων, να ολοκληρώνονται έργα και παρεμβάσεις τέτοιου βεληνεκούς».
Να σημειωθεί ότι το υλοποιημένο δίκτυο αποχετευτικών αγωγών περιέλαβε τους οικισμούς Αιγείρας, Κραθίου, Σιλύβαινας, Διακοπτού, Τεμένης, Διγιελιωτίκων, Βαλιμιτίκων, Ροδοδάφνης, Άκολης, Λόγγου, Σελιανιτίκων, Καμαρών και Ν. Ερινέου.
«Όλοι οι προαναφερθέντες οικισμοί που πρόκειται να εξυπηρετηθούν από το προτεινόμενο έργο έχουν πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων και ως εκ τούτου αποτελούν οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας οι οποίοι στερούνται δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων», όπως ανέφεραν κατά την υπογραφή της διοικητικής παραλαβής υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
Συνολικά το ποσό των συμβασιοποιημένων πέντε υποέργων της κατασκευής κεντρικού αποχετευτικού αγωγού στο παραλιακό μέτωπο της Αιγιαλείας έφτασε τα 33,6 εκατομμύρια ευρώ.
«Είναι από τα έργα που αλλάζουν την ζωή των πολιτών και συνδέονται, επιπλέον, με το περιβάλλον, την οικονομική ανάπτυξη και – το κυριότερο- με την προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι ανάλογες, αλλά μικρότερης εμβέλειας, παρεμβάσεις έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται σ’ όλη την Δυτική Ελλάδα, όπου υπάρχουν ανάγκες.
Κατά την διοικητική παραλαβή του έργου παρόντες ήσαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Χρήστος Μπούνιας, ο Δήμαρχος του Δήμου Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Έργων της Περιφέρειας Βασίλης Λοτσάρης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Χρήστος Καραγιάννης, οι επιβλέποντες του έργου Θεόδωρος Θανασούλιας και Χρύσανθος Χρυσανθακόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων κ.α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ