Παρουσίαση επιστημονικής – συγγραφικής μελέτης του Δρ Α. Βετσόπουλου “Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα”, το Σάββατο 19/01/2019

0

Ύστερα από πολλές δεκαετίες παθογενειών και δυσλειτουργιών του συνεταιριστικού «μοντέλου» και μιας δεκαετίας βαθιάς οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, έρχεται η στιγμή να παρουσιαστεί μια επιστημονική συγγραφική μελέτη που αφορά την «Ιστορία των Συνεταιρισμών στην Ελλάδα».

Η μελέτη αυτή αποτελεί προϊόν πολύχρονης έρευνας, που στόχευσε στη συλλογή και αξιοποίηση ενός τεράστιου τεκμηριωτικού υλικού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 12πμ. στη Στοά του Βιβλίου και διοργανώνεται από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και τις εκδόσεις «γράμμα».

Ξεπερνώντας τις δυσκολίες συγκέντρωσης και ερμηνείας του υλικού ο συγγραφέας φιλοδοξεί και επιτυγχάνει μέσα από την ιστορική ανάλυση να προβάλει ένα καινούργιο και σύγχρονο συνεταιριστικό πρότυπο. Επιδίωξη της μελέτης είναι να βοηθήσει τους νέους ιδίως συνεταιριστές προκειμένου να υλοποιήσουν τις συνεταιριστικές αρχές και αξίες με τρόπο που θα αφήνει ένα αποτύπωμα της δράσης τους. Ένα υπόδειγμα, δηλαδή, συλλογικής οικονομικής δράσης από το οποίο θα εμπνέονται οι επόμενες γενιές των συνεταιριζόμενων, αλλά και μέσω του οποίου θα επιτυγχάνεται η ανασυγκρότηση των κοινωνικο-οικονομικών δομών της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.