Παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Δ.Τριανταφύλλου «Κατίνα Χαντζάρα(1912 – 1944) -Ζωή πέρα από τη Σιωπή»

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Δ.Τριανταφύλλου «Κατίνα Χαντζάρα(1912 – 1944) -Ζωή πέρα από τη Σιωπή».
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της συγγραφέως και παρακολούθησε με ενδιαφέρον τον σχολιασμό και τις παρατηρήσεις του δημοσιογράφου Γιάννη Τριάντη, του Δρ. Ιστορίας – ΣΕΕ – ΠΕ.Κ..Σ. Δυτ. Ελλάδας Απόστολου Βετσόπουλου και της Δρ.Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ΧρυσούλαςΣ πυρέλη.
Την ευθύνη της παρουσίασης είχε ο Ιωάννης Νεραντζής, Δρ Ιστορικής Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ αποσπάσματα απόπροφορικές μαρτυρίες διάβασαν οι ηθοποιοί: Γιούλη Μαρούση, Βάσια Βλάχου, Τόνια Σκιαδά.
Στην αξία του βιβλίου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: “Η βιογραφία της Κατίνας Χαντζάρα είναι ένα ανεκτίμητο κείμενο για την ιστορία της πόλης. Η ακούραστη έρευνα της Ειρήνης Τριανταφύλλου έριξε φως στην ζωή μιας σύγχρονης ηρωίδας του Αγρινίου. Μέσα από αυτό το βιβλίο δικαιώνεται ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη. Οι μαρτυρίες και η συγκινητική περιγραφή της εκτέλεσης των 120 πατριωτών, όπως καταγράφεται από τη συγγραφέα, μας υπενθυμίζει ότι η ιστορία γράφεται από τους γενναίους. Μόνο ευγνωμοσύνη αξίζει στους Αγρινιώτες αγωνιστές. Η κ. Ειρήνη Τριανταφύλλου με αυτό το βιβλίο διδάσκει σεβασμό στις αξίες, σεβασμό στην ιστορία μας. Μας διδάσκει ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε κομμάτια της ιστορίας μας, γιατί τότε θα είναι σα να διαγράφουμε ένα κομμάτι από το μέλλον μας».


Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Αγρινίου και των εκδόσεων ΄΄γράμμα΄΄.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ