Παρούσα η Αστρονομική Εταιρεία σε κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας- Εκδήλωση στα Καλύβια

Ιδιαίτερη χαρά υπήρχε που μέσα στο πλήθος υπήρχαν και μεμονωμένοι έμπειροι ερασιτέχνες αστρονόμοι, όπου πλαισίωσαν την προσπάθεια αυτή. Ευχαριστούμε την διοργάνωση για την αποδοχή και υποστήριξη της προσπάθειας αυτής να εμπλουτιστεί το event με την παρατήρηση του ευρύ κοινού μέσω τηλεσκοπίων.
amfiloxia1

Φωτομετρικές μετρήσεις σκοτεινότητας για εύρεση ιδανικών τόπων αστροπαρατήρησης.
Τα μέλη της Εταιρείας αξιοποίησαν το μηχάνημα μέτρησης φωτορρύπανσης που παραχώρησε δώρησε στην Εταιρεία ο Nicholas Carlson εις μνήμη της συζύγου του Σωτηρίας Σαμψών και προέβησαν σε μετρήσεις με σκοπό την καταγραφή ιδανικών τόπων αστροπαρατήρησης στην Αιτωλοακαρνανία λόγω της σκοτεινότητας της εκάστοτε θέσεις. Αναλυτικά αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε αντίστοιχη εκδήλωση που προγραμματίζεται στο Αγρίνιο το προσεχές διάστημα.

diakos1
Εκδήλωση στα Καλύβια στις 17 Σεπτεμβρίου
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 προγραμματίζεται σε συνδιοργάνωση με το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων αστρονομική παρουσίαση για τα ουράνια αντικείμενα και την κίνηση του ουρανού. Θα στήσουμε τηλεσκόπιο (καιρού επιτρέποντος) για να δούμε Σελήνη, Άρη και Κρόνο Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στo Δημοτικό Σχολείο Καλυβώιν. Την παρουσίαση θα κάνει ο καθηγητής Φυσικής Άγγελος Μακρής.
lake1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ