Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα έφτασε στο νοσοκομείο της Λευκάδας ο υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Η συνάντησή του με τη διοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο και το σύλλογο των εργαζομένων έγινε παρουσία τόσο του αντιπεριφερειάρχη, Θοδωρή Χαλικιά , όσο και του δημάρχου, Κώστα Δρακονταειδή .Αμέσως μετά επισκέφθηκε το νέο νοσοκομείο στο οποίο περιηγήθηκε σε κάθε γωνιά του.
Το νοσοκομείο της Λευκάδας θα ενισχυθεί άμεσα με 16 άτομα προσωπικό συν οκτώ επικουρικούς ιατρούς που νομίζω ότι μετά από χρόνια είναι μια πολύ σοβαρή ένεση προσωπικού. Επίσης ενισχύεται ο προϋπολογισμός του και από τον ΕΟΠΥΥ. Είναι γεγονός δε ότι μετά από πολλά χρόνια ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία. Ήδη τον τελευταίο μήνα έχουν δοθεί 160 εκατ. ευρώ. Από την άλλη επισκέφθηκα το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας που πραγματικά περνάει την υγεία σε ένα άλλο επίπεδο με την ολοκλήρωσή του. Η δημόσια νοσηλευτική φροντίδα αναβαθμίζεται τα μέγιστα στην Λευκάδα. Το έργο είναι προχωρημένο και πιστεύω να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα μέχρι τον Απρίλιο με Μάιο που είναι η συμβατική ημερομηνία της ολοκλήρωσης . Επισκεφθήκαμε όλο το χώρο από πάνω μέχρι τα υπόγεια. Έχει σύγχρονο εξοπλισμό όπου κάναμε κάποιες παρατηρήσεις για κάποια θέματα που πρέπει η κατασκευαστική εταιρεία να τα δει τώρα . Και φυσικά υπάρχουν και τα συμπληρωματικά έργα, όπως είναι αυτό της σύνδεσης της αποχέτευσης και των όμβριων υδάτων που πρέπει και αυτά να επιταχυνθεί η ολοκλήρωσή τους προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Νομίζω ότι πραγματικά θα είναι ένα στολίδι για την Λευκάδα. Και επειδή εμείς είπαμε ότι σταματήσαμε να κλείνουμε αλλά μόνο να ανοίγουμε πιστεύω ότι του χρόνου την άνοιξη θα μπορέσουμε να το δούμε να λειτουργεί.
Σε ερώτηση του lefkadapress σχετικά με την επάνδρωση του νέου νοσοκομείου ο κ. Πολάκης τόνισε: « Η επάνδρωσή του θα ξεκινήσει με το προσωπικό που υπάρχει και που όπως σας είπα ενισχύεται. Μετά τις ανακοινώσεις και του Πρωθυπουργού που θα ακούσετε το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, θα κοιτάξουμε στο μέτρο που αναλογεί στο νομό να ενισχυθεί και αυτό το νοσοκομείο προκειμένου να μπορέσει να αναπτύξει τις νοσηλευτικές μονάδες που προβλέπει ο Οργανισμός του και η δυνατότητα του κτιρίου».