Περιοδεία Υπ. Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη στα χωριά της Κοιλάδας του Αχελώου

Μετά την εκδήλωση για την αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης πραγματοποίησε περιοδεία στα χωριά της Κοιλάδας του Αχελώου. Επισκέφτηκε οδικούς άξονες, οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και πολιτιστικά μνημεία.

Τον Υπουργό ξενάγησε στην περιοχή ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας και το στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντώνης Κοσσυβάκης. Συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής του Ποταμιού, διαχρονικός φίλος της Κοιλάδας, Σπύρος Δανέλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Τζένη Κοίλια-Ταπραντζή, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι καθώς και κάτοικοι της Κοιλάδας.

Ο Υπουργός επισκεφτηκε τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση, ΞΥΛΕΙΑ ΠΕΛΕΤ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και συνεχάρη τους επιχειρηματίες για την προσπάθειά τους να επενδύσουν στην περιοχή βοηθώντας έτσι και στην ανάπτυξή της. Δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος και η Κυβέρνηση στηρίζουν και θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο των κατοίκων της περιοχής.

Στη συνέχεια μετέβη στην «Περαταριά» που βρίσκεται και αυτή στο Μεσόπυργο Άρτας, στα σύνορα των Νομών Άρτας και Καρδίτσας. Είναι ένα χειροκίνητο τελεφερίκ-βαγονάκι με τροχαλία και συρματόσχοινο- που χρησιμοποιείται από το 1960 προκειμένου να διασχίζουν ντόπιοι και επισκέπτες τον Αχελώο. Μοιάζει με εικόνα βγαλμένη από άλλη εποχή. Για τους κατοίκους, όμως, αποτελεί πραγματικότητα, καθώς πρόκειται για το πιο κοντινό μέσο το οποίο συνδέει την Θεσσαλία με την Ήπειρο και το μοναδικό μέσο μετακίνησης για να μπορούν να εξυπηρετούν τις καθημερινές τους ανάγκες (μεταφορά αγαθών και προϊόντων), καθώς η μόνη γέφυρα βρίσκεται 25 χλμ μακριά. Παλαιότερα τοποθετούνταν «οδηγός του πορθμείου», από την Νομαρχία Καρδίτσας, ένας κάτοικος που ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία του. Σε περίπτωση απουσίας του οδηγού το πορθμείο κλειδώνονταν για την ασφάλεια των κατοίκων. Εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, δεν υπήρχε οδηγός και οι κάτοικοι χειρίζονταν μόνοι τους το τελεφερίκ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. Από τις αρχές του 2018 σταμάτησε να λειτουργεί και οι κάτοικοι ζητούν από την πολιτεία την επισκευή της “περαταριάς”. Ο Υπουργός, εκεί στο χώρο, δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση της επισκευής της “Περαταριάς”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ