Πολιτική συγκέντρωση διοργάνωσε η ΚΟ Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας

Πολιτική συγκέντρωση διοργάνωσε η ΚΟ Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη.
Την ομιλία πραγματοποίησε ο Νίκος Μωραΐτης μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συνθήκες που δόθηκαν και θα δοθούν οι μάχες από την εργατική τάξη, μετά και τη ψήφιση του νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων από τη συγκυβέρνηση. Τόνισε τον ταξικό χαρακτήρα αυτών των μέτρων, αφού στηρίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου χτυπώντας την τιμή της εργατικής δύναμης.
Η σταθερή επιδίωξη του κεφαλαίου και της ΕΕ είναι να συνεχιστεί η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Να κυριαρχήσουν παντού και να μονιμοποιηθούν, οι ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η μισό-ανεργία, ο μισθός και οι συντάξεις να φτάσουν σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Για αυτό το λόγο αξιοποιούνται από την κυβέρνηση παλιές δοκιμασμένες συνταγές καθυπόταξης των εργαζόμενων, όπως π.χ. ο “κοινωνικός διάλογος”. Είναι αυτή η πολιτική που σκόρπισε και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα, την εξαθλίωση», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Ν. Μωραΐτης.

Κλείνοντας τόνισε ότι χρειάζεται πάλη για την εξουσία που θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, εξουσία που θα σχεδιάζει κεντρικά με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

«Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Σε αυτό το δρόμο μπορεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα να παλεύει και να έχει αποτελέσματα, να φρενάρει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπά κατακτήσεις.

Σε αυτό το δρόμο, στο δρόμο της ανατροπής, ο λαός μας μπορεί σήμερα να διεκδικήσει ανάσες ανακούφισης, βελτίωση της ζωής του.

Σε αυτό το δρόμο της σύγκρουσης και ρήξης με το κεφάλαιο και την εξουσία του, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει λύση προς όφελος του λαού».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ