Πολύνεκρη τραγωδία ανοικτά των Παξών – Μεταφέρονται ναυαγοί στο ΓΝ Πρέβεζας – Σε εξέλιξη επιχείρηση των αρχών (vid – Συνεχής ενημέρωση)

“Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί δώδεκα (12) σοροί.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Η επιχείρηση συνεχίζεται…”.

Αυτά αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, σε σχέση με την είδηση που σας μετέφερε το πρωί του Σαββάτου το atpreveza.gr .

Οι 3 πρώτοι ναυαγοί από το Άκτιο μεταφέρθηκαν στο ΓΝ Πρέβεζας περίπου στις 11.30 το πρωί, ενώ το Νοσοκομείο της πόλης είναι σε επιφυλακή για να δεχθεί και άλλα άτομα με το ιατρικό και νοσηλευτικό του προσωπικό σε πλήρη ετοιμότητα. Πρόκειται για άτομα αφγανικής, συριακής και σομαλικής καταγωγής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.


Στον εμπορικό λιμένα της Πρέβεζας αναμένεται να μεταφερθούν μέσα στις επόμενες ώρες και άλλοι ναυαγοί, ενώ σε ετοιμότητα είναι και ο Δήμος Πρέβεζας, ο οποίος μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο ΓΝ Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για να φιλοξενήσει άτομα στο Κανάλι της Πρέβεζας. “Παρών” από τις πρώτες ώρες στο Νοσοκομείο της πόλης ήταν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, αλλά και οι Αντιδήμαρχοι Λούρου και Ζαλόγγου Νίκος Παγγές και Γιώργος Σαριάνογλου αντίστοιχα.


Παρόντες για να συνδράμουν σε ό,τι χρειαστεί και δημοτικοί σύμβουλοι της “Στροφής στο Μέλλον” (Φονταράς, Κωστούλας, Ανωγιάτης), καθώς και μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο Νοσοκομείο βρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σε ετοιμότητα παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας και του Νομού, με το Λιμενικό Σώμα να έχει τον πρώτο λόγο στην όλη επιχείρηση που εκτυλίσσεται.


https://www.atpreveza.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ