Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Αιμίλιου Νέου με τίτλο “Όταν ακούω Ήπειρο”

Ο καλλιτέχνης- φωτογράφος Αιμίλιος Νέος εγκαινίασε χθες 19 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα, την έκθεση με τίτλο «Όταν Ακούω Ήπειρο…» παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, του Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γ. Καψάλη , εκπροσώπων φορέων και κυρίως πλήθος φίλων που αγαπούν την δουλειά του αλλά και τον άνθρωπο Αιμίλιο Νέο.
Τα συναισθήματα έντονα όπως έντονα τα συναισθήματα και οι στιγμές έκστασης των ανθρώπων που συμμετείχαν στα πανηγυρικά δρώμενα που αιχμαλώτισε με τον φακό του ο καλλιτέχνης .
Οι χαιρετισμοί του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη όπως και του Πρύτανη Ιωαννίνων δεν θα μπορούσαν παρά να εστιάσουν στο όμορφο έργο του καλλιτέχνη αλλά και στην θεματολογία που έχει αναφορά στην «παράδοση», που η αγάπη τους γι αυτή, είναι και το κοινό τους γνώρισμα.
unnamed-8
Η ομιλία του κ. Ηλία Γκαρτζονίκα κινήθηκε στο χώρο της χορευτικής διάστασης του πανηγυριού , των εντόνων και αληθινών συναισθημάτων που προκαλεί αυτή η δραστηριότητα, της τουριστικής πρόκλησης για την Ήπειρο ύστερα από την σωστή αξιοποίησή των «παραδωμένων’ όπως και στην αναφορά στοιχείων της ξεχωριστής προσωπικότητας του καλλιτέχνη και φίλου του, Αιμίλιου Νέου.
Ο καλλιτέχνης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους φίλους που με την βοήθεια τους κατάφερε να πραγματοποιηθεί η έκθεση και έδωσε το στίγμα της επιλογής των συγκεκριμένων φωτογραφιών από πενήντα περίπου θεματικές ενότητες που έχει καταγράψει με την φωτογραφική του μηχανή .
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.
Εκθεσιακός Χώρος Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής»
Διάρκεια : 19 – 30 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας : 11.00 -13.00 & 18.00 – 21.00
unnamed-9
unnamed-11
unnamed-12

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ