Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (29/12) με επιτυχία η επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου (φωτο)

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 9.μ.μ. στην αίθουσα του θεάτρου μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και συγκίνηση η επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, παρουσιάζοντας το ντοκιμαντέρ «ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ…» του Χρήστου Μαγκλίνη. Μια ταινία-αφιέρωμα σε ανθρώπους που στήριξαν το δημοτικό μας θέατρο από την ίδρυσή του με συνεντεύξεις τους και αρχειακό υλικό.

 

σκηνοθεσία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

αφήγηση: ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Το ντοκιμαντέρ μας προσκαλεί να περιδιαβούμε μοναδικές στιγμές των σαράντα χρόνων ζωής του Δη.Πε.Θε. από την ίδρυση του έως σήμερα, μέσα από μαρτυρίες και αναμνήσεις ανθρώπων που έζησαν πλάι του. Στην διαδρομή αυτή οι πρωταγωνιστές μας ανέδειξαν τις πολυποίκιλες ψηφίδες του μεγάλου ψηφιδωτού που απαρτίζει τον πολιτισμό της περιφέρειας. Ίσως τα λόγια του Σαίξπηρ να βρίσκουν εδώ ζεστό το πιο κρυφό τους νόημα: «Τα όσα γίνανε στοχάσου τα καλά: Και μια άλλη μέρα που να’ χουμε καιρό κι αφού ζυγιάσουμε στο μεταξύ τα πράγματα, ξαναμιλούμε ανοίγοντας ο ένας του άλλου τις καρδιές μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ