Προβληματίζει η αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας

Στον κλοιό του κοροναϊού βρίσκεται η Ελλάδα καθώς τα νέα κρούσματα καταγράφουν αλματώδη αύξηση, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότερα κρούσματα που ανακοινώνονται στις πόλεις προέρχονται από ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας. Δηλαδή από τα νησιά, όπου αρκετοί είναι αυτοί που βρέθηκαν εκεί για διακοπές. Η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων της Αττικής αφορούν κυρίως νέους, οι οποίοι όπως προκύπτει από τον έλεγχο και την ιχνηλάτηση έχουν επιστρέψει από διακοπές σε νησιά, και ιδίως νησιά δημοφιλή τουριστικά ή κοσμικά. Ως τόπος διακοπών αναφέρονται μάλιστα και κάποια από τα νησιά στα οποία ήδη τέθηκαν περιοριστικά μέτρα, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως, και η Ζάκυνθος.

Ο προβληματισμός των ειδικών είναι μεγάλος με τους ειδικούς να χτυπούν καμπανάκι. Ένα γενικευμένο lockdown θα προκαλούσε μεγάλες αντιδράσεις αλλά οι ειδικοί δεν διστάζουν να μιλήσουν και για πιο αυστηρά μέτρα. Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι τα τριψήφια κρούσματα των τελευταίων ημερών έρχονται 10 ημέρες πριν, προειδοποιώντας για το λόγο αυτό για νέα «έκρηξη» περιστατικών με αφορμή την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Έτσι, ολοένα και περισσότεροι ζητούν νέα μέτρα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, ώστε να απομειωθεί όσον το δυνατόν περισσότερο η δυνατότητα διάδοσης του ιού και μάλιστα προς την επαρχία, όπου οι υγειονομικές υποδομές δεν επαρκούν. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 196 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος ενώ ανακοινώθηκε και ένα κρούσμα στην Αιτωλοακαρνανία .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ