ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΔΑΤΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στην υιοθέτηση της πρότασης του Δημάρχου Αγρινίου και Προέδρου της Π.Ε.Δ Δυτικής Ελλάδος κ. Γ. Παπαναστασίου για παράσταση ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε με την Κ.Υ.Α της κυβέρνησης για την κοστολόγηση και τιμολόγηση υπηρεσιών ύδατος στις διάφορες χρήσεις του, προχώρησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος που συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 31/8/2016 στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, όπου συζητήθηκε το ζήτημα, ο κ. Παπαναστασίου είχε καυτηριάσει το γεγονός ότι η δημόσια διαβούλευση, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου και θα διαρκέσει μόνο έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016. Ο Δήμαρχος Αγρινίου είχε υπογραμμίσει επίσης ότι δεν μπορεί να ακυρώνεται ουσιαστικά, για μια ακόμα φορά, ο ρόλος του Α’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης από αποφάσεις διορισμένων από την κυβέρνηση οργάνων, όπως ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι «ένα θέμα που αφορά τους Δήμους και τους δημότες τους, πρέπει να περνά πρώτα από αυτούς και μετά από οποιονδήποτε άλλον».
Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του κ Παπαναστασίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ