Πρωτοχρονιά στο Αγρίνιο

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στην πόλη του Αγρινίου, η Περιτομή του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου.

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου το απόγευμα, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου του Γηροκομείου της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, όπου κατά τη διάρκεια του κοινωνικού αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιός του, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας χρονιάς. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος, με την παρουσία των τοπικών αρχών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.


Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς ευλόγησε την Βασιλόπιτα στο Δημαρχείο Αγρινίου όπου παρέστησαν ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι μέλη της δημοτικής αρχής, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, αρχών και φορέων.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς το πρωί της Πρωτοχρονιάς επισκέφθηκε και το Γηροκομείο της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου, όπου παρουσία των τοπικών αρχών, των τροφίμων του ιδρύματος και πλήθους ευσεβούς λαού, ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Γηροκομείου μέσα σε μια χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος, μεταδόθηκαν ζωντανά από τον Αχελώο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ