Σε έργα στο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας η Αντιπεριφερειάρχης Χ. Σταρακά

Επισκέψεις σε εργολαβίες που εκτελούνται σε επαρχιακές οδούς της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε χθες, 27/9, η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά από κοινού με προϊσταμένους των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε., μηχανικούς και προέδρους των τοπικών κοινοτήτων στις οποίες εκτελούνται τα έργα.
Αρχικά το κλιμάκιο επισκέφθηκε τα έργα συντήρησης της Επαρχιακής Οδού Καλλιθέα-Λαμπίρι-Όρια Αιτωλοακαρνανίας. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015-2016 και είναι ύψους 800.000 ευρώ. Στόχος είναι η αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού άξονα που αποτελεί την κύρια σύνδεση με την Ευρυτανία και το μοναστήρι του Προυσού. Για την ολοκλήρωση των εργασιών απομένουν λίγα ασφαλτικά έργα και διαγράμμιση, ώστε να μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορούν με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
unnamed-18
Στον ίδιο άξονα έχουν διατεθεί από τα ΠΔΕ του 2011 και του 2014 τα ποσά 150.000 και 300.000 αντίστοιχα, για βελτίωση της βατότητας από Καλλιθέα σε Λαμπίρι. Σημειώνεται πως τους χειμερινούς μήνες η Περιφερειακή Ενότητα φροντίζει με δικά της μηχανήματα να μένει ανοιχτός ο δρόμος από τον πάγο και το χιόνι.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε τις εργασίες βελτίωσης στο δίκτυο Όχθια-Ρίγανη, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ από το ΠΔΕ 2015-2016. Σκοπός του έργου η βελτίωση της βατότητας με στοχευμένες παρεμβάσεις και έργα επούλωσης, καθαρισμού, διαγράμμισης και σήμανσης.
unnamed-19
Ακολούθησε επίσκεψη στα έργα συντήρησης της 31ης Επαρχιακής Οδού, στο τμήμα Μαχαιρά-Σκουρτού, όπου προβλέπονται καθαρισμοί τάφρων, επούλωση σε λακκούβες και άλλες παρεμβάσεις με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ 2013-2014(100.000 ευρώ) και το Πρόγραμμα Πυρόπληκτων για Φυτείες και Σκουρτού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ