Σε διαρκή ετοιμότητα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών από τις έντονες βροχοπτώσεις – Επαναλαμβανόμενα τα προβλήματα λόγου του μεγάλου όγκου βροχής

Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019.
Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας γίνονται επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ ενημερώθηκε από την Τροχαία για τις καταπτώσεις που σημειώθηκαν στην Περιμετρική Ναυπάκτου, όπου έγινε προειδοποιητική σήμανση επικινδυνότητας. Τα συνεργεία της ΠΔΕ επενέβησαν άμεσα και σήμερα συνεχίζεται η απομάκρυνση των βράχων.
Επίσης στη θέση Κλεισούρα σημειώθηκε πτώση φερτών υλικών, τα οποία απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των συνεργείων. Παράλληλα, μέχρι αύριο Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική έκθεση που εκπονείται για το συγκεκριμένο σημείο και εφόσον κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω παρεμβάσεων, αυτές θα αντιμετωπιστούν από την υφιστάμενη εργολαβία.
Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις υπήρξε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Από κοινού καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να μην υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας.
Στην Π.Ε. Αχαΐας κρίθηκε επιβεβλημένη η επέμβαση των συνεργείων της Περιφέρειας στους ποταμούς Πείρο και Μεγανίτη, όπου εκτελέστηκαν εργασίες διευθέτησης κοίτης, άρσης προσχώσεων, και ενίσχυση αναχωμάτων.
Επίσης, στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών στο ύψος του Αιγίου έγινε σήμανση επικινδυνότητας της οδού και παράλληλα ενημερώθηκε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ για αποκατάσταση του οδοστρώματος σε σημεία όπου εντοπίζονται σημαντικές φθορές.
Στην Π.Ε Ηλείας σημειώθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στα οδικά τμήματα: Γέφυρα Καρυάς – Χάνι – Πανόπουλο, Ζαχάρώ – Αρήνη, Χρυσοχώρι – Λογγό, Μίνφη – Βρεστό – Μυρώνεια, Χελιδόνι – Κρυονέρι, Κρέστενα – Ανδρίτσαινα και Αλφειούσα – Καλλίκωμο. Τα συνεργεία της Περιφέρειας επενέβησαν άμεσα, με αποτέλεσμα να έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Καθώς όμως η κακοκαιρία συνεχίζεται σε ορισμένα σημεία επαναλαμβάνονται τα κατολισθητικά φαινόμενα, γι αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Εξαιτίας όμως του μεγάλου όγκου βροχής τα προβλήματα είναι επαναλαμβανόμενα. Στόχος των υπηρεσιών είναι η άμεση αντιμετώπισή τους. To δυναμικό της Περιφέρειας είναι και παραμένει σε ετοιμότητα.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Λοτσάρης και ο υπάλληλος του Τμήματος Συγκοινωνιακών έργων Αθανάσιος Μαστραντωνάκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ