Σε συναγερμό οι αρχές στην Ήπειρο – 5 νέα κρούσματα κορωνοιού

Λίγες ώρες μετά τα δύο κρούσματα κορωνοιού, επιβεβαιώθηκαν άλλα πέντε με αποτέλεσμα η Παραμυθιά να τίθεται σε κατάσταση συναγερμού και να εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο της τοπικών περιοριστικών μέτρων. Τα πέντε νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής και αποτελούν επαφές των πρώτων.
Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενώ εκφράζονται έντονοι φόβοι για διασπορά λόγω των επαφών που είχαν τα ήδη επιβεβαιωμένα περιστατικά. Στην Παραμυθιά σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να δώσει επιτόπου κατευθύνσεις για τις περαιτέρω ενέργειες.Τα δείγματα είχαν ληφθεί το πρωί, τα περισσότερα από το Νοσοκομείο Φιλιατών και τα αποτελέσματα γνωστοποιήθηκαν επίσημα το βράδυ της Κυριακής. Η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρει Από τον έλεγχο των δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαπιστώθηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.Το γεγονός αυτό συνθέτει μια εξαιρετική ιδιάζουσα περίπτωση για την Ήπειρο και μετά από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
Το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.Με οδηγίες του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.Μετά από συνεννόηση Δ/σης Πολιτικής Προστασίας και Δήμου Σουλίου, σήμερα δεν λειτουργησαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ