Σε τροχιά lockdown η χώρα – μέσω μηνυμάτων στο 13033 οι μετακινήσεις

Σε τροχιά νέου lockdown βρίσκεται ήδη η χώρα, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου και περιλαμβάνουν περιορισμούς στη λειτουργία των καταστημάτων – πλην όσων πωλούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τις μετακινήσεις και τη λειτουργία των σχολείων.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να είναι σύμμαχοι σε αυτή την νέα μεγάλη προσπάθεια, ενώ υπεραμυνόμενος των μέτρων που ανακοίνωσε είπε ότι τα επιστημονικά δεδομένα δεν πρέπει να είναι αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «για τις πολιτικές αποφάσεις αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ», προσθέτοντας ωστόσο ότι τα επιστημονικά δεδομένα στα οποία στηρίζονται οι πολιτικές αποφάσεις είναι αδιαπραγμάτευτα.

Μέσω μηνυμάτων στο 13033 θα γίνονται και οι υπόλοιπες μετακινήσεις, με τους αντίστοιχους κωδικούς για γιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση, και για σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Ακόμα, υποχρεωτική θα είναι η συμπλήρωση της ειδικής φόρμας για όσους έρχονται από το εξωτερικό, αλλά και όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ