Σε 13 ανέρχονται πλέον τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα – 495 συνολικά τα κρούσματα

13 είναι πλέον τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας, αφού ακόμη 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τρεις ηλικιωμένους -δύο άνδρες και μία γυναίκα- που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αθήνας και είχαν υποκείμενα νοσήματα.
Τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 495.
Σήμερα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στο νομό Σερρών, μια γιατρός στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, το οποίο έκλεισε.

Στην Ελλάδα νοσηλεύονται 100 ασθενείς και οι 18 είναι διασωληνωμένοι.

Στην Ελλάδα μέσος όρος ηλικίας των 13 πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ήταν τα 76 έτη και οι 12 είχαν υποκείμενα νοσήματα. Κανείς από τους 19 που έχουν πάρει εξιτήριο δεν έχει ανοσία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας κατά την σημερινή ενημέρωση.

Επίσης ο κ Τσιόρδας ανέφερε “Παραμένουμε στις αρχικές μας εκτιμήσεις, αλλά περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες.

Σχετικά με το ρόλο του καπνίσματος, φαίνεται πως οι καπνιστές έχουν αυξημένα επίπεδα του «υποδοχέα» δηλαδή περισσότερες «πόρτες» για να προσβληθούν από τον ιό.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην προσέρχονται οι πολίτες στις νοσοκομειακές δομές, που αποτελούν χώρο που μπορεί να γίνει διασπορά του ιού.».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς, επεσήμανε ότι “Το σύνολο δείχνει υπεύθυνη συμπεριφορά, αλλά υπάρχουν και οι λίγοι που δείχνουν ανεύθυνες συμπεριφορές. Ολοκληρώνουμε επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων που είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό.
Το τέλος του πολέμου ίσως να είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουμε αρκεί να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις και τα μέτρα που έχουμε πάρει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ