«Σκυλακάκης και Παναγιωτόπουλος μας εμπαίζουν», λένε οι στρατιωτικοί της Αιτωλοακαρνανίας

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) ενημερώθηκε μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου για τις απαντήσεις των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας στην σχετική ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εφαρμογή της νυχτερινής αποζημίωσης στα στελέχη των Ε.Δ.

Με πλήρη απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης προς τους στρατιωτικούς δεν έχει προηγούμενο. Δεν είναι δυνατόν το ένα Υπουργείο να «πετάει το μπαλάκι» στο άλλο, έτσι απροκάλυπτα και μάλιστα μέσα από την επίσημη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στην σχετική ερώτηση που κατατέθηκε από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στις 7-2-22, στην Βουλή τέθηκε ξεκάθαρα το ερώτημα:

<< Γιατί καθυστερεί η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης νυχτερινής εργασίας στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων;>>

Στις 9-3-22, το Υπουργείο Οικονομικών απαντάει:

<<Η πρωτοβουλία για την έκδοση της ανωτέρω κοινής απόφασης, αναφορικά με τη χορήγηση της ως άνω ειδικής αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας……….>>

Στις 11-3-22, το ΥπΕΘΑ απαντάει:

<<Σε ό,τι αφορά στην αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ, η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων εμπίπτει αποκλειστικά στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ),…..>> και

<<……το σχέδιο ΚΥΑ που το ΥΠΕΘΑ, κατ’ εξουσιοδότηση του παραπάνω νόμου, διαβίβασε στο ΥΠΟΙΚ για τον καθορισμό των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, δεν έχει γίνει αποδεκτό, με την αιτιολογία της μη επάρκειας των πιστώσεων……>>

Από τα ανωτέρω διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση να επιλυθεί το θέμα, ενώ οι στρατιωτικοί σε όλη την χώρα εκφράζουν την οργή τους για τις επίσημες τοποθετήσεις του κ. ΥΕΘΑ και του Αν. Υπουργού Οικονομικών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΕΑΙΤ, ως η νόμιμη εκπρόσωπος όλων των εν’ ενεργεία στρατιωτικών της Αιτωλοακαρνανίας, λαμβάνει συνεχώς μηνύματα θυμού και απογοήτευσης από τους συναδέλφους, ενώ δηλώνει με κάθε σαφήνεια και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα δεχτεί περαιτέρω τον εμπαιγμό στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Παράλληλα στέλνουμε, για άλλη μία φορά, κάλεσμα σε όλους τους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, πέραν από κόμματα και χρωματισμούς, να σταθούν δίπλα μας, να μεταφέρουν στην Κυβέρνηση και την Ελληνική αντιπροσωπεία ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε και να αναλάβουν δημόσιες πρωτοβουλίες που θα δώσουν λύσεις.

Τονίζουμε ρητά και κατηγορηματικά…..

Η κλεψύδρα της υπομονής έχει αδειάσει και ο καθείς πλέον αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί.

Αγαπητά μέλη, συνάδελφοι της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,

δεν μπορούμε πλέον να αναμένουμε λύσεις μέσω νομοθετικών διατάξεων των Υπουργείων και θα πρέπει ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ να προασπίσουμε – διασφαλίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Το είχαμε τονίσει πολλές φορές ότι χρειάζεται η νομική οδός για να μην χαθούν οι αποζημιώσεις για τις ήδη εκτελούμενες ώρες νυχτερινής εργασίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ – ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ – ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.

Ο Πρόεδρος 

Χονδρογιάννης Βασίλειος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Λεμονιάς Απόστολος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ