Στη Λευκάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Τα σχέδια της Περιφερειακής Αρχής για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα μετέφερε στους παραγωγούς της Λευκάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής, κατά την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί.

Ειδικότερα κατά την επίσκεψή του στην Εγκλουβή, συνοδευόμενος από τους προέδρους της Εγκλουβής, Ηλία Κούρτη και Καρυάς Σπύρο Κατωπόδη, επισήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή δρομολογεί τη δημιουργία λιμνοδεξαμενής και αρδευτικού δικτύου στην περιοχή που θα λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας που παρατηρείται λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερκατανάλωσης.

Ο κ.Κουρής ενημέρωσε επίσης για τις ενέργειες ανάδειξης των Τοπικών παραδοσιακών Επτανησιακών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με ειδικές πρωτοβουλίες μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
«Βρισκόμαστε συνεχώς κοντά στους παραγωγούς, με τους οποίους συζητάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε τις δράσεις σε όλα τα επίπεδα.

Ο σχεδιασμός εμπεριέχει ενέργειες που θα υλοποιηθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα, με έργα υποδομής, έρευνα και εκπαίδευση, αξιοποιώντας πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα εγκεκριμένα προγράμματα Interreg και Leader, τις ΚΑΠ για δημόσιες επενδύσεις και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», ανέφερε ο κ.Κουρής.

ΦΩΤΟ – ΠΗΓΗ : lefkadatoday.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ