Στο αγροτικό μπλόκο Χαλικίου η Χριστίνα Σταρακά και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.

Το απόγευμα της Τετάρτης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά βρέθηκε στο αγροτικό μπλόκο του Χαλικίου μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της, Παναγιώτη Καψάλη, Θεοδωρόπουλο Νίκο, Ζώη Δημήτρη και Παπαχρήστο Ηλία.

Η κ. Σταρακά δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα ενώσαμε τη φωνή μας με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας , οι οποίοι εδώ και ημέρες είναι στο δρόμο διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ραγδαία αύξηση στις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και των λιπασμάτων, έφεραν σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο.

Πλέον, τίθεται θέμα επιβίωσης για τους παραγωγούς και τις οικογένειές τους!

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν εσπευσμένα από την κυβέρνηση, υπό την πίεση των κινητοποιήσεων, είναι αποσπασματικά και δεν απαντούν στις ανάγκες της Ελληνικής Γεωργίας, που μετά την πανδημία πλήττεται από την ακρίβεια της ενέργειας και των γεωργικών εισροών.

Χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο με στοχευμένα και ουσιαστικά μέτρα, η κατάσταση στην ύπαιθρο θα είναι σε λίγο μη αναστρέψιμη!

Οι παρεμβάσεις αυτές έπρεπε να γίνουν “χθες”, αν θέλουμε να αποφύγουμε την καταστροφή του πρωτογενή τομέα και να εξασφαλίσουμε τη διατροφική επάρκεια της χώρας και την κοινωνική συνοχή στην Ελληνική Περιφέρεια.

Εκτός από τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια και το υψηλό κόστος παραγωγής  θεωρώ πολύ κρίσιμο να εκμεταλλευτούμε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατασκευάζοντας μεγάλα αρδευτικά έργα  που θα εκσυγχρονίσουν το δίκτυο  της περιοχής .

Όλοι ,ο καθένας από τη θέση ευθύνης του, πρέπει να πιέσουμε προκειμένου η Αιτωλοακαρνανία να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για την κατασκευή εγγειοβελτιωτικών έργων.

Ένα άλλο θέμα εξίσου σοβαρό αφορά τον ΕΛΓΑ. Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την αλλαγή των ασφαλιστικών κανονισμών του ΕΛΓΑ, ώστε αυτοί να ενσωματώνουν τους νέους κινδύνους για αποζημίωση ένεκα της Κλιματικής αλλαγής.

Θεωρώντας δίκαιο τον αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, φρονώ ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άμεσα απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα των αγροτών.»

φωτο αρχείου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ