Συγκέντρωση τροφίμων στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου

Σε λίγες ημέρες με τη χάρη του Θεού θα εορτάσουμε Χριστούγεννα, την μητρόπολη των εορτών, όπως την ονομάζει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Λίγες μέρες μας απέμειναν για να εορτάσουμε το χαρμόσυνο τούτο μήνυμα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου.

Η Εκκλησία κι όλος ο Χριστιανικός κόσμος, χαίρεται και αγάλλεται. Κάθε οικογένεια, ιδιαιτέρως τα παιδιά θέλουν την περίοδο αυτή να την περάσουν μέσα σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον με τα απαραίτητα υλικά αγαθά, το φαγητό, τα απαραίτητα ενδύματα, τα παιδικά παιχνίδια.

Για κάποιες οικογένειες οι ημέρες αυτές είναι ημέρες γιορτινές και ημέρες χαράς, ενώ για αρκετές άλλες, είναι ημέρες άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες τους αλλά και τις προσδοκίες των παιδιών τους.

Δυστυχώς η χρονιά αυτή είναι ακόμα πιο δύσκολη, λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε σαν ανθρωπότητα αλλά και σαν πατρίδα. Η υγειονομική και οικονομική κρίση της πανδημίας δημιούργησε πολλούς ανέργους οικογενειάρχες και οικογένειες με έντονα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα.

Ως Χριστιανοί καλούμαστε να δώσουμε τη μαρτυρία και ομολογία μας, να καλλιεργήσουμε την αρετή της ευσπλαχνίας, «που είναι τόσο πολύ ανώτερη από τις άλλες τέχνες, δεν χρειάζεται ούτε κόπο, ούτε χρόνο, για να την κατορθώσει κανείς, αρκεί να θελήσει, και το παν κατορθώθηκε» όπως αναφέρει ο ιερός Χρυσόστομος και με όσες δυνάμεις διαθέτουμε να βοηθήσουμε τους εμπεριστάτους αδερφούς μας.

Στην ενορία μας με την χάρη του Θεού λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2017 Τράπεζα Τροφίμων, με σκοπό την ανακούφιση έστω και στο ελάχιστο των πασχόντων αδερφών μας. Όλο τον χρόνο συγκεντρώνονται τρόφιμα τα οποία διατίθενται σε όσους έχουν ανάγκη. Κάνουμε έκκληση στον καθένα ξεχωριστά να ενισχύσει την Τράπεζα Τροφίμων της ενορίας μας με τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, γάλα, αλεύρι, ρύζι, ζυμαρικά, ζάχαρη κ.α.). Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε έστω ένα κουτί γάλα, ένα σακουλάκι ρύζι ή λίγο αλεύρι. Έστω, το ελάχιστο που ο καθένας μπορεί, θα συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για να κάνουν Χριστούγεννα οι αδερφοί μας που έχουν ανάγκη.

          Η συγκέντρωση τροφίμων γίνεται καθημερινά στον χώρο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

Ο εφημέριος

Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ