Συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών(Φωτό)

Ένα Φεστιβάλ με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που στηρίζει τα σωματεία “Άγγελοι Γης”, “Δώσε Ζωή” και “Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης”.

Με μια ομολογουμένως επιτυχημένη παρουσία, συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2 – 4 Νοεμβρίου. 

Η Φιλαρμονική του Δήμου κέρδισε της εντυπώσεις παρουσιάζοντας ένα ποτ-πουρί τραγουδιών, ενορχηστρωμένο από τον Σπύρο Τζαδήμα με τίτλο «Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης».

Αποτελεί δείγμα της σταθερά υψηλής ποιότητας μουσικής παιδείας που παρέχεται στις τάξεις της Φιλαρμονικής, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον τα στενά όρια της Θεσπρωτίας και στέκεται επιτυχώς σε όποια εκδήλωση απαιτείται.

Η εκδήλωση με Αρχιμουσικό τον κ. Κωνσταντίνο Τζάνη μαζί με 52 μέλη της Φιλαρμονικής και συνοδευόμενη από το μέλος του ΠΑΚΠΠΟ, υπεύθυνο για την Φιλαρμονική κ. Γεώργιο Ματρακούκα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας, απέσπασε ζωηρό χειροκρότημα και τα καλύτερα σχόλια του πολυπληθούς κοινού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του, δίνοντας φωνή δύο φορές το χρόνο σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες..

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Φιλαρμονική συμμετείχε και στην παρέλαση των Φιλαρμονικών από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο όπου είχε μια μοναδική και ιδιαίτερα ελκυστική παρουσία, γεγονός που οφείλεται στη δουλειά και τον ξεχωριστό ζήλο των μελών της.

Είναι δε βέβαιο ότι οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα πιο νέα σε ηλικία μέλη θα αποτελέσουν κίνητρο για περισσότερη δουλειά.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος επισκέφθηκε την συμπρωτεύουσα προκειμένου να βρεθεί κοντά στα μέλη της Φιλαρμονικής και να τα συγχαρεί για τη λαμπρή μουσική παρουσία τους αφού τέτοιες πρωτοβουλίες αναβαθμίζουν την ποιότητα πολιτισμού στο Δήμο μας και συμβάλουν στην εξωστρέφεια του.

Τα μέλη της Φιλαρμονικής ευχαριστούν τον Δήμο Ηγουμενίτσας και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας για την έμπρακτη στήριξη και σε αυτήν την προσπάθεια. 

Η αξιόλογη παρουσία είναι εμφανής σε όλες τις περιόδους και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός των τειχών του Δήμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ