Συνάντηση Θανάση Παπαθανάση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

«Οι φαρμακοποιοί παραμένουν στην πρώτη γραμμή στηρίζοντας την κοινωνία» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό Υγείας κ.Θάνο Πλεύρη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την παρουσία του Θανάση Παπαθανάση Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλους του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή των φαρμακείων στο Σύστημα Υγείας της χώρας διαχρονικά αλλά και ειδικά την περίοδο της πανδημίας. Η κρίσιμη αυτή περίοδος για τη χώρα μας δεν έχει παρέλθει και η συμβολή των φαρμακοποιών θα συνεχίσει να είναι πολύ σημαντική και την επόμενη περίοδο.
Μετά από την τεράστια προσφορά των φαρμακείων στην στήριξη του συστήματος υγείας, στην απρόσκοπτη διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, στην ανάδειξη της σημασίας των μέτρων προστασίας, στην προαγωγή των εμβολιασμών κατά του COVID -19 με το κλείσιμο των ραντεβού, στην επανεκκίνηση της οικονομίας με τη διάθεση και την εκπαίδευση των πολιτών στα τεστ αυτοδιάγνωσης και βέβαια στην πραγματοποίηση του αντιγριπικού εμβολιασμού και των rapid test ανοίγει η συζήτηση με την πολιτεία για θέματα που απασχολούν τους φαρμακοποιούς.
Οι φαρμακοποιοί ανέλυσαν τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει τα χρόνια των μνημονίων και παρουσίασαν τις σημαντικότερες θεσμικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν το ρόλο του Φαρμακοποιού και θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων φαρμακείων της χώρας.
Ο κ.Πλεύρης, αφού ενημερώθηκε για τα θεσμικά ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων, όσο και με μια σειρά από προβλήματα καθημερινότητας, αναγνώρισε τη μεγαλη προσφορά των φαρμακείων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την ανάγκη στήριξής τους.
Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Παπαθανάσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιτακτική ανάγκη της στήριξης του φαρμακείου στη χώρα μας και την τεράστια συμβολή του στην περίοδο της πανδημίας.
«Οι φαρμακοποιοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης με μοναδικό γνώμονα τη στήριξη του συστήματος υγείας και της κοινωνίας.
Η πολιτεία έχει υποχρέωση να ενισχύσει το Φαρμακείο ώστε να συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ