Συνάντηση Ν. Νικολόπουλου με Νέες και Νέους:”Η Νέα Πάτρα θα χτιστεί με τα δικά σας μυαλά και από τα δικά σας χέρια”

«Η Νέα Πάτρα δεν μπορεί να χτιστεί με… παλιά υλικά. Και εσείς είστε τα νέα υλικά που έχει ανάγκη η πόλη μας και που τελικά, έχουμε ανάγκη όλοι εμείς, που λόγω ηλικίας έχουμε εμπειρία, αλλά όχι και τις ιδέες σας, όπως και το δικό σας πάθος για ανατροπές».
Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σε ομάδα νέων της πόλης με τους οποίους συναντήθηκε στο γραφείο του, σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο τμήμα του προγράμματος του συνδυασμού του, όπως και του ίδιου του συνδυασμού, αφορά τους νέους και την Πάτρα στην οποία αυτοί θα ζήσουν.
«Ο Δήμος είναι και διαχειριστής της καθημερινότητας, αλλά και πολιτικός φορέας που πρέπει να οραματίζεται, να διεκδικεί και να υλοποιεί. Και αυτές τις δύο πλευρές πρέπει να τις εμφανίζει εξίσου. Ούτε να αρκείται στην απλή διαχείριση, όπως έκαναν κάποιες δημοτικές αρχές στο παρελθόν, ούτε όμως και να παριστάνει διαρκώς τον… επαναστάτη χωρίς αιτία, όπως κάνει η σημερινή δημοτική Αρχή για να μαζεύει ψηφαλάκια ο Περισσός» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, καλώντας τις νέες και τους νέους να εμπλουτίσουν με ιδέες και προτάσεις το πρόγραμμα της «Νέας Πάτρας», το οποίο και σε αδρές γραμμές παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Πρώτα – πρώτα, η Πάτρα χρειάζεται ένα καλό νοικοκύρεμα. Και μία νέα συμφωνία για το κυκλοφοριακό της. Και όταν λέω κυκλοφοριακό, δεν εννοώ μόνο εάν η Ερμού θα είναι άνοδος ή κάθοδος, αλλά περιλαμβάνω και το λειτουργικό δίκτυο πεζοδρόμων που έχει και πρέπει περαιτέρω να ενισχύσει, τους… ανύπαρκτους ποδηλατόδρομους που πρέπει να δημιουργηθούν, ακόμα – ακόμα και την απλή λογική, “το αυτοκίνητο στον δρόμο και ο πεζός στο πεζοδρόμιο”, που ξέρουμε πως δεν υφίσταται στην πόλη. Θεωρώ απαράδεκτο να παρκάρει κάποιος στο πεζοδρόμιο και να μην επιτρέπει στην μητέρα με το καροτσάκι να μην μπορεί να περάσει, όπως θεωρώ και απαράδεκτο να περνάνε βαριά οχήματα και μεγάλες νταλίκες από στενούς δρόμους της πόλης ή να μην έχουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων, χώρους να σταθμεύουν.
Έπειτα, έρχομαι σε αυτό που… τσουρουφλάει τους νέους αυτής της πόλης. Τις δουλειές. Η Πάτρα πρέπει να γίνει μία πόλη φιλική σε επενδύσεις. Ως δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, θέλουμε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις που θα ισοδυναμούν με προσκλήσεις επενδύσεων στην περιοχή μας. Και να συμμετέχουμε σε τουριστικές, αλλά και κλαδικές εκθέσεις, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της πόλης, όπως είναι το λιμάνι της, η εγγύτητά της στην Αθήνα, αλλά και η φτηνότερη σε σχέση με την Αττική, γη για επενδύσεις, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και οι κυψέλες καινοτομίας και τεχνογνωσίας που υπάρχουν και πολλά άλλα.
Είναι απαράδεκτο να κλείνουμε την πρώτη εικοσαετία του 21ου αιώνα και σε αυτή την πόλη, ο δήμος να αγνοεί πλήρως έννοιες όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση, η έξυπνη εξειδίκευση, τα σύγχρονα δίκτυα, κλπ. Το 5G δεν είναι… ταξικός εχθρός του λαού! Αντίθετα, μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο στα χέρια των πολιτών της περιοχής και σε πολύτιμο σύμμαχο ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Προφανώς αυτά όμως δεν μπορούν να τα καταλάβουν εκείνοι που έχουν ξεμείνει στην εποχή των… μπολσεβίκων».
Επίσης, σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του αφιέρωσε ο κ. Νικολόπουλος στο έμψυχο δυναμικό του Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ και του Ανοικτού Πανεπιστημίου, υπογραμμίζοντας ότι αναφέρεται τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό που είναι υψηλού επιπέδου και αποτελεί μία τεράστια δύναμη που σχεδόν ποτέ δεν έχει εκμεταλλευτεί η πόλη, όσο και στις δεκάδες χιλιάδες φοιτητών που ζουν στην Πάτρα και οι οποίοι επίσης αποτελούν μία τεράστια δύναμη, που όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν μπορεί να εμφανίζεται μόνο στα καφέ και στα ουζερί της πόλης».
«Χρόνια και χρόνια ακούμε για εκείνη την περίφημη διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την τοπική κοινωνία, αλλά ελάχιστα έχουμε δει να γίνονται. Ειδικά ο δήμος, είναι… ανύπαρκτος! Εμείς λοιπόν, σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός ειδικού γραφείου, ίσως και αντιδημαρχίας, που θα ασχοληθεί ακριβώς με αυτό. Θέλουμε τα Πανεπιστήμια, όχι δίπλα, αλλά μέσα στον Δήμο! Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις ικανότητες των ακαδημαϊκών δασκάλων. Να εκπονούμε προγράμματα σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και να κάνουμε δράσεις προς όφελος και των δύο πλευρών. Θέλουμε όμως και μία Πάτρα που θα γίνει η πιο μεγάλη και η πιο όμορφη φοιτητούπολη στην χώρα. Δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι από όλες τις γωνιές της χώρας περνούν αρκετά χρόνια εδώ ως φοιτητές. Και έχουν ιδέες, έχουν ικανότητες και ταλέντα. Θέλουμε να τους γνωρίσουμε, να τους φέρουμε κοντά μας. Να γίνουν πρεσβευτές της Πάτρας στις περιοχές τους, αλλά και πολύτιμοι συνεργάτες μας. Στο κάτω – κάτω, να κάνουμε όσους περισσότερους μπορούμε… Πατρινούς. Να μεγαλώσουμε αυτή την πόλη και να την μπολιάσουμε με νέο και δημιουργικό αίμα. Αντί να χάνουμε νέους, να κερδίζουμε νέους. Που θα μένουν εδώ γιατί θα έχουν ευκαιρίες καριέρας, αλλά και ένα πολύ καλό βιοτικό επίπεδο» τόνισε μεταξύ άλλων.
Καταλήγοντας, ο Νίκος Νικολόπουλος επεσήμανε: “Η Νέα Πάτρα θα χτιστεί με τα δικά σας μυαλά και από τα δικά σας χέρια. Εγώ είμαι απλά το μέσο για να αλλάξει η πόλη μας σελίδα. Καταθέτω την εμπειρία μου και τις δυνάμεις μου στην δική σας υπηρεσία. Γι’ αυτό και θέλω να κάνετε τη Νέα Πάτρα δική σας υπόθεση…”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ