Συνάντηση της Μαρίας Τριανταφύλλου με τον πρόεδρο και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Ζευγαρακίου

Στο γραφείο της κοινότητας Ζευγαρακίου βρέθηκε η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου.

Εκεί, είχε την ευκαιρία, να συζητήσει με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Θ. Παπαδόπουλο, τοπικούς συμβούλους και πολίτες για την πρόοδο της αποκατάστασης των ζημιών, που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Δεκεμβρίου στην περιοχή.

Η κυρία Τριανταφύλλου ζήτησε, να ενημερωθεί για τυχόν καθυστερήσεις στα έργα αποκατάστασης από το τοπικό συμβούλιο αλλά και για όποια επιμέρους προβλήματα αφορούν στις αποζημιώσεις, που προβλέπονται από την τροπολογία, που είχε κατατεθεί (από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου) και ψηφιστεί για την εφάπαξ ενίσχυση των πληγέντων, φυσικών προσώπων αλλά και επιχειρήσεων, ώστε να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου αλλά και παραβρισκόμενοι πολίτες, αναφέρθηκαν στην ανάγκη γρήγορης διεκπαιρέωσης της διαδικασίας των αποζημιώσεων και της ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών και του καθαρισμού των ρεμάτων.

Επιπλέον συζήτησαν για την ανάγκη συνολικού σχεδιασμού αντιμετώπισης των κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη οριοθέτησης των ρεμάτων, που διατρέχουν την περιοχή.

Η κ. Τριανταφύλλου, ανάφερε, πως από 12 Ιουλίου, οι δύο βουλευτές Αιτωλ/νιας του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορά τους στο κοινοβούλιο, έχουν ζητήσει γραπτή ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία για την πρόοδο εφαρμογής των μέτρων αποκατάστασης της έκτακτης ανάγκης καθώς και την πρόοδο των μέτρων πρόληψης.

Τέλος, έκανε σαφές πως είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ξεκινώντας από τις τοπικές κοινωνίες να βγουν εκείνα τα συμπεράσματα, που θα αποτρέψουν την επανάληψη λαθών του παρελθόντος και θα βοηθήσουν στο να προκριθούν εκείνα τα μέτρα, που θα θωρακίζουν τις πιο ευάλωτες περιοχές απέναντι στα νέα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Οι πρόσφατες ανθρώπινες απώλειες δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό.
Δεν πρέπει, να ξεχνάμε, πως πέρα από τις περιουσίες, απειλείται περισσότερο από ποτέ, η ίδια η ζωή.
Οι χρόνια σωρευμένες παθογένειες και η πανθομολογούμενη κλιματική αλλαγή, είναι τα επιπλέον βάρη, που καλείται η πολιτεία αλλά και η κοινωνία, να σηκώσουν στον έτσι ή αλλιώς ανηφορικό δρόμο, που διανύουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να παρεμβαίνουμε γρήγορα και καίρια χωρίς να υπολογίζουμε την αντιπαράθεση με κάθε λογής συμφέροντα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ