Συνέδριο για αιρετούς, τεχνοκράτες & στελέχη διοίκησης ΟΤΑ -“Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον Κλεισθένη”

Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή συνέδρων και ομιλητών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τριήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου για Αιρετούς, Τεχνοκράτες & Στελέχη Διοίκησης των ΟΤΑ “Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον Κλεισθένη”.
80 ομιλητές, 20 συντονιστές και περισσότεροι από 200 σύνεδροι συμμετείχαν στο πολύ ενδιαφέρον συνέδριο που ανέδειξε πολλά θέματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ παράλληλα ακούστηκαν καλές πρακτικές ανάμεσα στους Αυτοδιοικητικούς που συμμετείχαν.
Το συνέδριο προγραμματίστηκε σε μια πολύ κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περίοδο και για τον λόγο αυτό οι εργασίες του επικεντρώθηκαν κατά κύριο λόγο στις αλλαγές και τις προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του “Κλεισθένη Ι” αλλά και σε πληθώρα άλλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, δια βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός.
Τη δέυτερη ημέρα του Συνεδρίου και στο Θεματικό Εργαστήριο με θέμα “Πόλη Πολιτισμού και Παράδοσης”, η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κ. Ζαλοκώστα μίλησε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο μας και για τον ρόλο και το έργο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου βραβεύτηκαν από την Επιτροπή Βραβεύσεων εξαίρετες προσωπικότητες για το έργο τους και την προσφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ακόμα, στην αίθουσα Β του Συνεδριακού Κέντρου, λειτούργησε έκθεση με θέμα «Αλλάζοντας την πόλη μας», με σημαντικά έργα ανάπτυξης και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης του Καρπενησίου.
Με την ολοκλήρωση του Επιστημονικού Συνεδρίου “Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον Κλεισθένη” ακολούθησε κοινή συνέντευξη τύπου των διοργανωτών στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.
Όλοι οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές του τόπου μας και τη φιλοξενία που έτυχαν και σίγουρα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας στους δικούς τους τόπους.
Η διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου στην πόλη μας, με τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού Αυτοδιοικητικών από όλη τη χώρα, αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” όλων των ΟΤΑ στον Δήμο Καρπενησίου και στη δουλειά που γίνεται σε αυτόν.
Η συνεργασία του Δήμου Καρπενησίου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” αλλά και με κάθε Δήμο ξεχωριστά, αποτέλεσε το εχέγγυο για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και διοικητικών εφαρμογών για την ανάπτυξη του Δήμου μας.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ