Συνεδρίαση Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο δημαρχείο Μεσολογγίου η έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Όργανο Πολιτικής Προστασίας ενόψει πρόγνωσης και αναγγελίας εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων από την Ε.Μ.Υ. στην ευρύτερη περιοχή.

Στην σύσκεψη συμμετρίχαν οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Καρβέλης και Γ. Καραπαπάς – υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου, ο Δ/της του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Δ. Σπύρου, ο Δ/της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλ/νίας Χριστόφορος Μπόκας, ο Υ/της Δ/νσης Αστυνομίας Αιτωλίας Κ. Κακούσης, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, εκπρόσωποι Υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ καθώς επίσης ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννης Τέγας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επικαιροποιήθηκαν κοινές δράσεις και ενέργειες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε ενδεχόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα:

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (27-09-2018) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (28-09-2018) -ΣΑΒΒΑΤΟ (29-09-2018) -ΚΥΡΙΑΚΗ (30-09-2018):

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (28-09-2018) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (29-09-2018) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (30-09-2018) ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Στον ιστοχώρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικά λαμβάνοντας οδηγίες προστασίας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

https://www.civilprotection.gr/el

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων

Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.

Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ