Συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία τρία άτομα για την διάπραξη διαδοχικών κλοπών από κατοικίες στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν την Παρασκευή το μεσημέρι, στην Κέρκυρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, τρία άτομα 21, 20 και 18 ετών, μέλη ομάδας-συμμορίας η οποία διέπραττε κλοπές σε κατοικίες στην Κέρκυρα.

Σε βάρος των τριών ατόμων που συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας με σκοπό την διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Τα τρία άτομα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας καθώς λίγη ώρα πριν είχαν παραβιάσει παραθεριστική κατοικία στην περιοχή Μπαρμπάτι Κέρκυρας, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Στο πλαίσιο της αναλυτικής διερεύνησης και αξιοποίησης των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, κατά την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποποιήθηκε η συντονισμένη δράση τους στην παραβίαση παραθεριστικών κατοικιών σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, με λεία κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα η δράση τους ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις διαδοχικές περιπτώσεις διαρρήξεων κατοικιών τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 07.09.2018, στις περιοχές Δουκάδες, Αυλιώτες, Μαγουλάδες και Απραός Κέρκυρας από τις οποίες αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρηματικά ποσά αξίας 30.000 ευρώ περίπου καθώς και προσωπικά αντικείμενα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε η κατά περίπτωση διάπραξη, δύο ακόμη διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών στην περιοχή Απραός Κέρκυρας , την 23.08.2018, από τις οποίες αφαιρέθηκε πλήθος χρυσαφικών.

Κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών , βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη στο ιχε αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν ως μέσο για την διάπραξη των κλοπών μεγάλο μέρος των χρυσαφικών και τιμαλφών που αφαιρέθηκαν, τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αντίστοιχες πράξεις.

Τα τρία άτομα οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ