Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ομοεθνούς του, στον Διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, 35χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από την χώρα 30χρονης ομοεθνούς του, μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Κέρκυρας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα μη νόμιμης αλλοδαπής, της κατοχής και χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της παράνομης εξόδου από τη Χώρα καθώς και της παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Ειδικότερα, κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα, εξακριβώθηκε το σύνολο των ενεργειών και η μεθοδολογία που ακολούθησε ο 35χρονος, προκειμένου να εξασφαλίσει την μετάβαση της 30χρονης, από τη Θεσσαλονίκη στην Κέρκυρα και στην συνέχεια την προώθηση της, μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας, στην Ιταλία.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης, (2) κινητά τηλέφωνα, τα χρηματικά ποσά των (4.740) ευρώ και (1.300) κορωνών Σουηδίας, κοσμήματα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ