Συνελήφθη δραπέτης φυλακών στην Ηλεία να καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης

Κατασχέθηκαν (16) δενδρύλλια και ενάμισι κιλό περίπου κάνναβης
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για καλλιέργεια ναρκωτικών

Συνελήφθη, σήμερα (23-9-2016) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και απόδραση κρατουμένου.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για καλλιέργεια ναρκωτικών και ήταν έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα, από το οποίο είχε δραπετεύσει πριν δύο χρόνια, παραβιάζοντας τακτική άδεια.

Η σύλληψη του 61χρονου δραπέτη είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, σε χωριό του Πύργου, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικία του 61χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

πέντε χάρτινες ισοβαρείς συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (300) γραμμαρίων,
δύο πλαστικές σακούλες τροφίμων με κάνναβη, συνολικού βάρους (680) γραμμαρίων,
ημίχλωρη ποσότητα κάνναβης βάρους (350) γραμμαρίων περίπου,
δύο (2) ζυγαριές, που χρησιμοποιούσε ο δράστης για την ζύγιση των ναρκωτικών.

Στην αυλή της οικίας, καθώς και σε διπλανό παράπηγμα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δεκαέξι, συνολικά, δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε ο δράστης και το ύψος τους έφτανε μέχρι τα τρία μέτρα.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν τέσσερις κορμοί από φυτά κάνναβης, τα οποία είχε καλλιεργήσει ο 61χρονος στο παρελθόν, ενώ το συνολικό περιουσιακό όφελος, που θα αποκόμιζε από την παράνομη δράση του, ξεπερνά τις (30.000) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ