ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας – Εκδήλωση για την εκτροπή με ομιλητή τον Σωκράτη Φάμελο

Εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου με θέμα την εκτροπή του Αχελώου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και ομιλητής θα είναι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σωκράτης Φάμελλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας

ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΕΚΤΡΟΠΗ»
Ζητάμε σε όλους τους τόνους από την κυβέρνηση της ΝΔ να μην νεκραναστήσει τον παραλογισμό της εκτροπής του Αχελώου που θα οδηγήσει ξανά σε αδιέξοδα. Αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να αντιμετωπίσει το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας, πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση γύρω από άλλους τρόπους επίλυσης του ζητήματος. Από τη στιγμή που η Θεσσαλία καταναλώνει 150 εκατ. κυβικά νερού παραπάνω από τα διαθέσιμα και ανανεώσιμα αποθέματα, είναι σαφές ότι αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη πτώση της στάθμης των υδροφορέων, υφαλμύρωση, περιορισμό διαθέσιμου νερού για άρδευση, μείωση του αγροτικού εισοδήματος και νέα αδιέξοδα.
Πιστεύουμε ότι κανείς δεν θα επέλεγε να ρίχνει νερό σε ένα «βαρέλι χωρίς πάτο». Οποιοδήποτε σενάριο για εκτροπή του Αχελώου είναι αντίθετο στις αποφάσεις του ΣτΕ και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με πολιτική βούληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2017 λύνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τον γόρδιο δεσμό για να ωριμάσουν έργα για την περιοχή της Θεσσαλίας ώστε να μην περιοριστούν οι αρδευόμενες εκτάσεις και να διατηρηθεί παράλληλα το αγροτικό εισόδημα. Τα έργα αυτά αποτελούσαν την μοναδική προοπτική για τη Θεσσαλία.
Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς του Νομού σε μια ανοιχτή συζήτηση με τον πρώην αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, την Τετάρτη 5/2 στις 6μμ, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ