ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας για συμφωνία στο Eurogroup “ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ”

“Κλείνει αυτές τις ημέρες μία περιπέτεια για την χώρα, που είχε χαρακτηριστικά ενός ακήρυκτου πολέμου.” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας, ύστερα από τη συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα.
Αναλυτικά:

Ντόπιες οικονομικές και πολιτικές ελίτ, αυτό που ονομάστηκε διαπλοκή, ημέτεροι, νταβατζήδες, κουμπάροι, κλπ, κατάφεραν να οικοδομήσουν μία οικονομική πραγματικότητα και ένα κράτος που δεν θύμιζε ευρωπαϊκή χώρα, δεν θύμιζε καν μία καπιταλιστική οικονομία δυτικοευρωπαϊκού κράτους, αλλά μια πραγματικότητα τριτοκοσμική με χρεωκοπημένες επιχειρήσεις και πλούσιους ιδιοκτήτες, με πολιτικούς και υπουργούς που ήταν περισσότερο «ντίλερ συμφερόντων» παρά εκπρόσωποι του λαού, με κυβερνήσεις που το μισό υπουργικό τους συμβούλιο ήταν πνιγμένο στα σκάνδαλα και τις μίζες και από κάτω τμήματα της κοινωνίας που διαπλέκονταν με το πολιτικό και οικονομικό σύστημα τα έπαιρναν από όπου μπορούσαν και όσο μπορούσαν. Οι ίδιες ελίτ, σε συνεννόηση με «τους έξω», έφεραν τα μνημόνια, την καταστροφή της χώρας, την εξαθλίωση και περιθωριοποίηση των ανθρώπων της.
Την ίδια ώρα οι ίδιες ελίτ που κατέκλεψαν το σύμπαν και διέλυσαν την χώρα και τον κοινωνικό ιστό, συνέχισαν το ίδιο έργο, συνέχισαν να «μιζάρονται» και να «μιζάρουν», να στήνουν την νέα διαπλοκή πάνω στα ερείπια, να παίζουν με τις ζωές και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτής της χώρας, να κτίζουν καθημερινά δράματα βαφτίζοντάς τα ΄΄SUCCES STORIES΄΄ .
Χρειάστηκαν τρία χρόνια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μια κυβέρνηση συνεργασίας ενός αριστερού κόμματος και ενός κόμματος του συντηρητικού χώρου που δεν ήταν χωμένο στη διαπλοκή, για να αντιστραφεί το κλίμα αυτό. Αποδείχθηκε – και ευτυχώς για τους πολίτες- ότι οι δυνάμεις αυτές που χαρακτηρίσθηκαν από τους προηγούμενους «κατσαπλιάδες», οι οποίοι εφόρμησαν στην εξουσία και την πήραν από τις ελίτ και τους αρίστους, οι «αδαείς» περί την διακυβέρνηση και οι «αγράμματοι», ΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ, και σχέδιο είχαν και όραμα και ικανότητα να διαχειρισθούν ακόμη και πολιτικές ξένες προς τις αξίες και τα οράματά τους και τις διαχειρίσθηκαν με μεγαλύτερη επιτυχία από τους προηγούμενους, με καλύτερα αποτελέσματα και κυρίως με ευαισθησία για τα κοινωνικά στρώματα που κατέστρεψαν τα μνημόνια των τελευταίων. Αποδείχθηκε, επίσης, ότι οι δυνάμεις αυτές, επειδή είχαν καθαρά χέρια και δεν τους κρατούσε κανένας, κράτησαν την κοινωνία όρθια, ανέστρεψαν το κλίμα στην οικονομία, πέτυχαν τους στόχους του τρίτου μνημονίου που επιβλήθηκαν στην χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015 και την οδήγησαν στην ΕΞΟΔΟ , έχοντας αποκαταστήσει το κύρος της πατρίδας μας και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της , που την είχαν φτάσει στο ναδίρ οι «πρόθυμοι» και «άριστοι».
ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ και φτάσαμε στο σήμερα.
Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ότι σήμερα λύνονται τα χέρια μας, τελειώσαμε με τους έξω στα βασικά και θα αναμετρηθούμε με τις ελίτ του παλιού συστήματος πρόσωπο με πρόσωπο. Χωρίς διαμεσολαβήσεις, βοήθειες και ανάσες από τους «έξω» στους «μέσα», χωρίς τους «ΣΟΙΜΠΛΕ» και τους «ΓΕΡΟΥΝ».
ΛΟΙΠΟΝ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ:
ΣΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΦΑΥΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ,
ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΟΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ,
ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ…
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
ΟΧΙ ΩΣ ΑΝΤΙ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ , ΠΟΥ ΑΝΑΚΤΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες του Κυριάκου, του Σαμαρά και των φίλων τους .
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ, ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥΣ.
Τώρα πρέπει να αναταχθεί η χώρα, να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στο όνειρο, στους νέους ανθρώπους, χωρίς να γυρίζουμε στο παρελθόν, σε μία Ελλάδα ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ