Σύσκεψη τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Ε.Κ.Α για τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα και την Πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Αιτωλ/νίας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απ’ όλο το νομό στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Ε.Κ.Α με θέματα :
1.Προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα .
2.H Πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Νοέμβρη ( στάδιο Ειρήνης και Φιλίας).

Αναλυτικά η ανακοίνωση.
Συνάδελφοι, συναγωνιστές , η αντεργατική –αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει τέλος. Μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό – φορολογικό, του πολυνομοσχεδίου και την άμεση εφαρμογή τους η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα βιώνουν τα αποτελέσματά τους.
Οι περικοπές στις συντάξεις , η μείωση του αφορολόγητου, η αύξηση του Φ.Π.Α., η παγιοποίηση του ΕΝΙΦΙΑ , τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μετατροπή του επιδόματος ανεργίας των « 360 € » σε επιταγή για εργασία , δίνοντας κι άλλα προνόμια στους επιχειρηματίες, κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή τους.
Η κατάσταση στην υγεία και την παιδεία, οι χαμηλοί μισθοί και τα χαμηλά μεροκάματα από ήλιο σε ήλιο, πολλές φορές χωρίς ασφάλιση και απλήρωτα, , τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά ατυχήματα και δυστυχώς και θανατηφόρα κι άλλα πολλά συμπληρώνουν το παζλ που κάνει τη ζωή του λαού κόλαση.
Η επίθεση θα ενταθεί . Η κυβέρνηση μπροστά στη 2η αξιολόγηση για την εκταμίευση των 2,8 δις θα πάρει κι άλλα μέτρα που θα αφορούν τα εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο.
Συνάδελφοι, η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση δεν έχει τελειωμό. Από κοινού κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ – κόμματα του Ευρωμονόδρομου που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο – Ε.Ε. – κεφάλαιο θα παίρνουν μέτρα με κύριο στόχο και σκοπό να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων , του κεφαλαίου , να υπάρξει ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας.
Οι εργαζόμενοι, η μικρομεσαία αγροτιά , οι μικροΕΒΕ, η νεολαία , οι γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών δεν έχουμε άλλη επιλογή. Είναι μονόδρομος το δυνάμωμα των ταξικών σωματείων, των συλλόγων , των επιτροπών αγώνα , των λαϊκών επιτροπών , η ισχυροποίηση της κοινωνικής συμμαχίας.
Μ’ οργάνωση κι αγώνα μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια . Έχουμε τη δύναμη και το δίκιο, μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ