Τετάρτη – Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής η Συμφωνία των Πρεσπών

Την Πέμπτη προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – Σήμερα και αύριο θα συζητηθεί στις Επιτροπές

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών η Συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί σε ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν δύο συνεδριάσεις στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων σήμερα στις 17:00 και αύριο και δύο στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Αναφορικά με το ζήτημα της ανασύνθεσης των μελών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας δεν λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις καθώς εκκρεμούν ορισμένες τυπικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα μέλη της Διάσκεψης αναφέρουν ότι η διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την ΚΟ της ΔΗΣΥ δεν έχει φθάσει επισήμως στη Βουλή.

Όταν αυτό γίνει τότε η κοινοβουλευτική δύναμη της ΔΗΣΥ πέφτει στους 19 βουλευτές και κατ επέκταση θα δικαιούται 3 θέσεις στην επιτροπή εξωτερικών αντί 4 που έχει σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η πλειοψηφία της Διάσκεψης προσανατολίζεται να διατηρήσει σταθερό τον συνολικό αριθμό των μελών της επιτροπής στους 55 βουλευτές.

Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να τοποθετήσει τον Σπύρο Δανέλλη στην θέση που μέχρι πρόσφατα κατείχε το Ποτάμι διαμορφώνει πλειοψηφία υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών (27 ΣΥΡΙΖΑ+Δανέλλης).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ