Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού νωρίς το πρωί με Χαρδαλιά, Κικίλια, Κοντοζαμάνη και Τσιόδρα

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ημέρες για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας, με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να μελετά όλα τα ενδεχόμενα.Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού στην κυβέρνηση, που βάζει στο τραπέζι πιο σκληρά μέτρα, ακόμη και τοπικά lockdown, προκειμένου να είναι η χώρα σε ετοιμότητα, αν χειροτερέψει η πορεία της πανδημίας.

Προβληματίζει έντονα τους επιδημιολόγους το γεγονός ότι τα «μέτωπα» αυξάνονται συνεχώς, με μικρές εστίες να προκαλούν και περισσότερους ελέγχους και ιχνηλατήσεις. Η κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων δεν άφησε περιθώρια για εφησυχασμό στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς η μετάδοση του ιού στη συγκεκριμένη περίοδο εξελίσσεται με πυρήνα της την νεολαία, σε συνδυασμό με την κοινωνική κόπωση που επέφερε η πρώτη φάση της πανδημίας, εξασθενίζοντας την σχολαστικότητα τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης της κατάστασης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίς σήμερα το πρωί τηλεδιάσκεψη με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι τηλεδιασκέψεις τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι η χαλάρωση που έχει επέλθει είναι επικίνδυνη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λίγο αργότερα γνωστοποίησε ότι υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, «πρώτον, η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες. Δεύτερον, η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χώρας. Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό. Τέταρτον, ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα. Πέμπτον, η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ