Η 25η Μαρτίου έχει συνδυαστεί γαστρονομικά με τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επιτρέπει στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές, συγκεκριμένα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων. Στη χώρα μας με εξαίρεση τα νησιά, όπου υπήρχε πάντα φρέσκο ψάρι, στις ορεινές περιοχές και στις πιο φτωχές ο παστός μπακαλιάρος ήταν η φθηνή και εύκολη λύση. Με τα χρόνια, αυτή η συνήθεια εδραιώθηκε στη ζωή των ανθρώπων και έγινε μέρος της εθιμοτυπίας του διπλού εορτασμού.
[videojs_video url=”http://www.acheloostv.gr/online/images/videos/EIDHSEIS/24032019/R_MPAKALIAROS_SKORDALIA.mp4″]