Το 4ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Μπάσκετ Αγρινίου.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Μπάσκετ Αγρινίου που έλαβε χώρα στις 28/12/2019 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην αερογέφυρα Αγρινίου. Έξι ομάδες μας αγωνίστηκαν με στόχο την στήριξη του σπιτιού ημερήσιας φροντίδας του Χαμόγελου του Παιδιού στα Καλύβια Αγρινίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγρινίου.
Η ομάδα των Βετεράνων του Ολυμπιακού Πειραιώς μας τίμησε με την παρουσία της και αγωνίσθηκε με την ομάδα των Βετεράνων του Αγρινίου. Η ομάδα της Αστυνομίας αγωνίσθηκε με ομάδα επίλεκτων παικτών απ’ το εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ Αγρινίου. Τέλος μεταξύ των δύο αγώνων πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης νέων του αναπτυξιακού κλιμακίου της ΕΣΚΑΒΔΕ.
Ως Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση του τουρνουά. Την Ομάδα των Βετεράνων του Ολυμπιακού Πειραιώς για την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετάσχει στο τουρνουά μας. Την ομάδα των Βετεράνων Μπάσκετ Αγρινίου για την συνεργασία στην διοργάνωση και την φιλοξενία της ομάδας του Ολυμπιακού. Την ομάδα των αστυνομικών και αυτή των επίλεκτων του εργασιακού πρωταθλήματος . Τον Δήμο Αγρινίου και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Παπαναστασίου Γεώργιο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ζαρκαβέλη Χρήστο και τον Αντιδήμαρχο Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Φλώρο Σπύρο. Την Ακτίνα εθελοντισμού του Δήμου μας η οποία στήριξε την διοργάνωση με εθελοντές. Ο Δήμος Αγρινίου για μια ακόμη φορά συμμετείχε ως συνδιοργανωτής, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθειά μας για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Όλες τις επιχειρήσεις της πόλης μας που εισέφεραν είτε σε χρήμα είτε σε τρόφιμα είτε σε υλικά για την κάλυψη των αναγκών της διοργάνωσης αλλά και του σκοπού της. Όλους τους συμπολίτες μας που συνέβαλλαν με την αγορά εισιτηρίων. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας και ιδιαιτέρως την τηλεόραση του Αχελώου που ήταν και χορηγός της διοργάνωσης, για την προβολή και την στήριξη της πρωτοβουλίας μας αυτής.
Νικητής στο τουρνουά μπάσκετ αναδείχθηκε η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο. Στους επιμέρους αγώνες οι αστυνομικοί επικράτησαν της ομάδας των επίλεκτων του εργασιακού πρωταθλήματος με 65-53 και η ομάδα των βετεράνων του Ολυμπιακού επικράτησε των βετεράνων του Αγρινίου με 68-64 στην παράταση. Ο κανονικός αγώνας ήρθε ισόπαλος 60-60.
Πέραν των βραβεύσεων των ομάδων που συμμετείχαν απ’ την τοπική μας, η ομάδα του Ολυμπιακού βράβευσε τον Δήμαρχο Αγρινίου και απένειμε συλλεκτικές φανέλες με τις υπογραφές τους στον Αντιδήμαρχο παιδείας και αθλητισμού κ. Ζαρκαβέλη, στον Αντιδήμαρχο Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Φλώρο, στην ομάδα των Βετεράνων Αγρινίου και στην τοπική μας διοίκηση. Η ομάδα των Βετεράνων Αγρινίου απένειμε αναμνηστικά στον Δήμαρχο Αγρινίου, στους δυο Αντιδημάρχους και στην ομάδα του Ολυμπιακού.
Παρών στο γήπεδο έδωσαν και ο αναπληρωτής του Δημάρχου και Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Καλαντζής Κωνσταντίνος ο οποίος έχει στην αρμοδιότητά του το Κοινωνικό Παντοπωλείο, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η περιφερειακή σύμβουλος κα. Χαλιμούδρα Αγγελική, εκ μέρους της Δ.Α Ακαρνανίας ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σαράτσης Βασίλειος, εκ μέρους της Π.Ο.ΑΣ.Υ ο πρόεδρος του Δ.Σ και πρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ.Α κ. Μαυραγάνης Χρήστος και τέλος εκ μέρους του Χαμόγελου του παιδιού η κ. Φελέκη Νεκταρία.
Σε μια δύσκολη για όλους μας περίοδο, που τα οικονομικά στους περισσότερους συνανθρώπους μας είναι δύσκολα, η προσφορά απ’ το υστέρημα του καθενός είτε επιχειρηματία είτε απλού πολίτη αποκτά μεγαλύτερη αξία. Όλοι μαζί ανανεώσαμε το ραντεβού για του χρόνου και δεσμευόμενοι να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο ώστε να είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ