Υπογραφη σύμβασης για την «Ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου»

Η «Ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου» προϋπολογισμού 2.191.371,26 € ευρώ τίθεται σε τροχιά υλοποίησης με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.
«Σήμερα είναι ημέρα μεγάλης χαράς και ξεχωριστής συγκίνησης. Ξεκινάμε τη χρονιά με την υπογραφή για την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου. Το Παπαστράτειο Πάρκο, σύμβολο της πόλης, αλλάζει σελίδα και γίνεται ξανά σημείο αναφοράς για τους Αγρινιώτες. Ήρθε η ώρα να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας  ένα σύγχρονο πάρκο. Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης που θα το καταστήσουν σημαντικό πυρήνα πρασίνου και αναψυχής, ασφαλή για παιδιά και ενήλικες με έντονο περιβαλλοντικό πρόσημο. Ξέρω πόσο πολύ περιμέναμε αυτή τη στιγμή όλοι οι Αγρινιώτες και είμαι ευτυχής γιατί μετά από πολλές προσπάθειες ξεκινάμε τις εργασίες για να το παραδώσουμε αναβαθμισμένο», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.
Οι εργασίες στοχεύουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού πάρκου, με ήπιες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες του ίδιου του χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει παρεμβάσεις που αφορούν :
Τις εισόδους του Πάρκου
Τη διαμόρφωση της υφιστάμενης δεξαμενής
Τη παιδική χαρά
Το πλάτωμα των υφιστάμενων κτιρίων
Δημιουργία δημοτικού φυτώριου
Τη διαμόρφωση του βορειοδυτικού τμήματος του Πάρκου
Υφιστάμενα μονοπάτια
Αποκατάσταση φθορών περίφραξης
Αστικό εξοπλισμό, φωτισμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ