Υποχωρεί από σήμερα η κακοκαιρία – Νέο χτύπημα από την Πέμπτη

Σφοδρό υπήρξε το πέρασμα της «Ζηνοβίας», προκαλώντας τεράστια προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και σε πόλεις και χωριά.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας ηλικιωμένος άνδρας από αναθυμιάσεις στη Βοιωτία, να εγκλωβιστούν δεκάδες πολίτες και να προκληθούν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με χαρακτηριστικές τις σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.
Ο εγκλωβισμός των πολιτών προκάλεσε την παρέμβαση και του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, να ξεκινήσουν έρευνες για να δουν αν υπάρχουν ευθύνες για το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες έμειναν για ώρα ακινητοποιημένοι στο κρύο, εξαιτίας του κλεισίματος και στα δύο ρεύματα.Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων λόγω χιονόπτωσηγς και παγετού στην Επ.Ο. Καρδίτσας – Άρτας από 38ο έως 81 χλμ.,στην · Επ. Ο. Πραμάντων – Συρράκου – Καλαρρύτων – Ματσακίου. και στην Επ. Ο. Καρπενησίου – Αγρινίου, από 35ο έως 45ο χλμ.
Και μπορεί από σήμερα η κακοκαιρία να υποχωρεί ωστόσο από την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου θα υπάρξει νέα ψυχρή εισβολή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ