Όμορφη εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων

Μια όμορφη εκδήλωση, για τη Γιορτή της Μητέρας, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων, μετά από πρωτοβουλία του πατήρ Θεοδόση Αθανασόπουλου, με την παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και με τη συμμετοχή της υπέροχης γυναικείας Χορωδίας της τοπικής ενορίας και του χοράρχη Νίκου Στρατόπουλου, ενώ ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Πρεβεζάνου.
«Ο ρόλος της Μητέρας στην οικογένεια και στη σύγχρονη κοινωνία» ήταν το θέμα της ομιλίας της κ. Πρεβεζάνου, η οποία εργάζεται στο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας το «Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στα Καλύβια.
Στην θερμή και μεστή ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Θεωρώ πολύ σημαντική και αξιόλογη την σημερινή εκδήλωση αλλά και την προσπάθεια που γίνεται, όχι μόνο γιατί τιμάται το πρόσωπο της μητέρας, αλλά γιατί τιμάται η μητέρα όλων μας, η Παναγία μας.
Ανέφερε επίσης ότι, ειδικά σήμερα που ο θεσμός της οικογένειας αλλάζει μέσα από τις τόσες εξελίξεις, η μάνα είναι εκείνη που αξιοποιεί τον οικογενειακό, κοινωνικό και παιδαγωγικό της ρόλο.
Σε μια εποχή που οι προκλήσεις είναι τεράστιες, η μάνα είναι εκείνη που δίνει ¨φως¨ και προσπαθεί να δώσει ελπίδα στα παιδιά της, στη ζωή, να δώσει μέλλον σε όλους.
Η Μάνα είναι η πηγή της δημιουργίας, είναι αυτή που μας κρατά ενωμένους με τις ρίζες μας, με την ταυτότητά μας. Είναι η σύζυγος, η εργαζόμενη, η νοικοκυρά, η φίλη, η απιδαγωγός, η κόρη, η αδελφή, η γιαγιά, που στις χαρές, στις λύπες και σε κάθε δύσκολη στιγμή τη θέλουμε κοντά μας. Είναι αυτή που μας ανακουφίζει, μας εμπνέει, είναι η αγωνίστρια σε όλα τα μέτωπα της ζωής.
Και κλείνοντας την ομιλία της η κ. Μ. Πρεβεζάνου ανέφερε:
Η σημερινή λοιπόν μάνα καλείται να αγωνιστεί με αυταπάρνηση, να κοντραριστεί με τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές αλλαγές και οπλισμένη με την πίστη της να διασφαλίσει την εσωτερική γαλήνη των παιδιών της. Δεν είναι εύκολο να χαλκεύσεις όλες αυτές τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και να καλλιεργήσεις, να εμφυσήσεις στα παιδιά σου ηθικές αρχές, ψυχικές αξίες, Θεού Λόγο».
Ακολούθως η Χορωδία Γυναικών υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Νικόλαου Στρατόπουλου παρουσίασαν με υπέροχο τρόπο εκκλησιαστικούς ύμνους, τραγούδια με θρησκευτικό περιεχόμενο, αλλά και στίχους που συνέθεσε και παρουσιάσε για πρώτη φορά στο κοινό, ο κ. Στρατόπουλος.
Επίσης μικρές μαθήτριες απήγγειλαν κείμενα και ποιήματα, ενώ στο τέλος το πολυπληθές κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό την πολύ καλή παρουσία και την απόδοση των ύμνων της Χορωδίας!
Ο πατήρ Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, κλείνοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε όλους και όλες όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, ιδιαίτερα την ομιλήτρια, τον χοράρχη Ν. Στρατόπουλο και τα μέλη της Χορωδίας, ενώ προέτρεψε τους νέους ανθρώπους να παραμένουν και να δημιουργούν στον τόπο μας, ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα εγκατάλλειψης των χωριών μας, αλλά έστω και με λιγότερες ¨ανέσεις¨ να προσπαθήσουν να αλλάξουν το μέλλον τους προς το καλύτερο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ