1ο Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού: «Από τη Θεωρία στην Πράξη»,

 Στις 26 και 27 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας, πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού: «Από τη Θεωρία στην Πράξη», που διοργάνωσε το ΤΕΙ Αθήνας με τον όμιλο για την UNESCO Πειραιά και Νήσων, την υποστήριξη της CEUCO και της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.
Το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης εκπροσώπησε στο συνέδριο ο υπεύθυνος του Τμήματος Γαστρονομίας κ. Σπύρος Κιτσινέλης. Στόχος της συμμετοχής ήταν η απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων εργαλείων για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή μας. Μια περιοχή πλούσια σε παραγωγή προϊόντων από τη θάλασσα και τη στεριά αλλά και σημαντικά μεγάλη Ιστορία.
Το συνέδριο που τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επικεντρώθηκε στο γαστρονομικό τουρισμό με σκοπό την ουσιαστική σύμπραξη όλων των εκπροσώπων του κλάδου και στόχο την ανάπτυξή του.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου ήταν χωρισμένο σε δύο ενότητες: την ακαδημαϊκή προσέγγιση και την πρακτική θεώρηση του γαστρονομικού τουρισμού με τους ομιλητές να εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου.
Φορείς, επαγγελματίες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας παρευρέθηκαν στο συνέδριο ως ομιλητές και ως ακροατές. Κey note speakers του συνεδρίου ήταν η Roberta Garibaldi, (Scientific Director of East Lombardy, European Region of Gastronomy 2017, Certified Ambassador of the World Food Travel Association, Delegate of the Lombardy Region to SISTUR, Italian Association of Tourism Sciences) και η Χάϊντι Λαζάνη, Επικεφαλής Επιτροπής Διεκδίκησης Τίτλου “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” για το Νότιο Αιγαίο, Επιστημονική Συνεργάτης και Δ/ντρια Γραφείου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ