1 εκ. ευρώ για έργα υποδομής σε Κ. Νεοχωρόπουλο, Ανθόπουλη, Μέλανδρα, Καρδαμίτσια και Ν. Ζωή Ιωαννίνων

Ένα ακόμα έργο για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών αρχίζει να υλοποιείται, μετά την υπογραφή της σύμβασης στην οποία προέβη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με τον ανάδοχο που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία.
Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Κατασκευή έργων υποδομής σε περιοχές των επεκτάσεων Δ.Ε. Ιωαννίνων (2016-2017) –Β’Φάση» συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση περιλαμβάνει την κατασκευή έργων υποδομής (οδοστρωσία, όμβρια) στις περιοχές του Κ. Νεοχωρόπουλου, Ανθούπολης Μελάνδρων, Καρδαμιτσίων και Νέας Ζωής στις παρακάτω οδούς: Αλκμήνης, Νικολαϊδη, Καραγιάννη, Κατράκη, Μαυρογένους, Αδραστίας, Ρηζικώστα, Δεληγιάννη, Ισοκράτους, Κασιούμη, Ειρήνης, Δαβάκη, κ.λ.π).
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί έργα που αφορούν την οδοποιία και τα πεζοδρόμια σε όλο το Δήμο και τα οποία χρηματοδοτήθηκαν αποκλειστικά από ίδιους πόρους, συνολικής αξίας 1,7 εκ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται έργα της ίδιας κατηγορίας συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, ενώ αντίστοιχο ποσό έχει δεσμευτεί και για τα προγραμματισμένα έργα που σιγά, σιγά παίρνουν το δρόμο της συμβασιοποίησης κι άρα κατασκευής.
Αν σε αυτά προσθέσουμε κι έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τότε ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ, μόνο για παρεμβάσεις σε οδοποιία και πεζοδρόμια.
«Εξελίσσουμε το τεχνικό μας πρόγραμμα με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Δήμο Ιωαννιτών. Έχοντας ξεπεράσεις όλες τις γραφειοκρατικές και νομικές δυσκολίες έχουμε ολοκληρώσει ήδη ένα αρκετά σημαντικό πλέγμα δράσεων.
Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη δεκάδες έργα σε κάθε Δημοτική Ενότητα των Ιωαννίνων. Σύντομα, νέα έργα υποδομής θα αρχίσουν να αναπτύσσονται με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας όλων των δημοτών μας. Με την αλήθεια του έργου μας συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να αφήσουμε ένα ποιοτικό αποτύπωμα σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, σε κάθε γειτονιά του Δήμου Ιωαννιτών», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ