10η Βραδιά του Ερευνητή στην Πάτρα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10η Βραδιά του Ερευνητή στην Πάτρα. Πλήθος μικρών και μεγάλων παρευρέθηκαν την Παρασκευή στο Επιμελητήριο Αχαΐας για την πανευρωπαϊκή βραδιά του ερευνητή που διοργανώνεται στην Πάτρα από το Πανεπιστήμιο Πατρών για 10η συνεχή χρονιά και ταυτόχρονα σε 9 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και σε 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Στη βραδιά συμμετείχαν τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών με τις ερευνητικές του ομάδες, το τμήμα Βιολογίας, Χημείας, Φυσικοχημείας, Πολιτικών Μηχανικών και Φαρμακευτικής, η Ένωση Ελλήνων Χημικών καθώς και το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και το Ζωολογικό Μουσείο.
1ee0013d-a31c-4c0a-994a-090d5f34d903
Τα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις της Βραδιάς του Ερευνητή είχαν τη δυνατότητα να δουν πειράματα από την ιπτάμενη σβούρα μέχρι το χαρτί που δεν καίγεται. Μπόρεσαν να μάθουν τα μυστικά του εγκεφάλου με τις ερευνητικές ομάδες να τους δείχνουν το εσωτερικό του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσα από ειδικές κατασκευές. Είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν από μικροσκόπια μικροοργανισμούς, φύλλα δέντρων, να μάθουν για τον ηλεκτρομαγνητισμό μέσα από παιχνίδια με μαγνήτες.

Στη δράση του Μουσείο Ζωολογίας οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν ταριχευμένα ζώα, να τα αγγίξουν, να τα περιεργαστούν.
64cdb86d-0535-4625-aced-52bbbac193bf

Στην εκδήλωση συμμετείχε με την παρουσία της και η φοιτητική ομάδα UoP Racing που έχει φτιάξει τη Formula1 του Πανεπιστημίου Πατρών κι έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις.
Στο τέλος της περιήγησης οι μικροί έλαβαν έπαινο για τη συμμετοχή τους στη Βραδιά του Ερευνητή, έγραψαν γράμματα με τις εντυπώσεις του κι έδωσαν υπόσχεση για συνάντηση την επόμενη χρονιά.
d9635b2c-4421-4696-9b0c-f83f6e38fefd
H Πρωτοβουλία Researchers” Night ξεκίνησε το 2005 με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πλέον υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο «HORIZON 2020» και συγκεκριμένα από τη δράση Marie Sklodowska-Curie. Στη χώρα μας διοργανώνονται ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ