2ο Διεθνές Συνέδριο για την Αναβίωση της Κλασικής Ολυμπιάδας

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Αναβίωση της Κλασικής Ολυμπιάδας έχει σκοπό την παρουσίαση και περαιτέρω διερεύνηση θεμάτων που σχετίζονται με όλες τις εκφάνσεις της κλασικής Ολυμπιάδας και άλλων αγώνων της κλασικής εποχής.

Ειδικότερα, θα περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία σχετικά με τους αγώνες της κλασικής εποχής καθώς και τη συσχέτισή τους με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης θα επιχειρηθεί μία προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας της αναβιωμένης κλασικής Ολυμπιάδας σε θέματα όπως η ειρήνη, η εκεχειρία, ο πολιτισμός, η πολιτική, ο τουρισμός και η οικονομία της Μεσογείου, της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου στη σύγχρονη εποχή. Ένας άλλος τομέας που επιχειρείται να διερευνηθεί είναι κατά πόσο το πρόγραμμα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των σχολικών μονάδων της χώρας εμπλουτίζεται με εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη θεματική του Συνεδρίου.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν ενδεικτικά σχέδια δραστηριοτήτων και διδακτικών σεναρίων για την αναβίωση της κλασικής Ολυμπιάδας από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Βασικός στόχος του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Αναβίωση της Κλασικής Ολυμπιάδας είναι η καταγραφή των κανονισμών οργάνωσης και υλοποίησης:

των αθλημάτων, και
των τελετών
της κλασικής και της αναβιωμένης κλασικής Ολυμπιάδας, σύμφωνα με τις θεματικές που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ