Δ.Ηγουμενίτσας – Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο

0

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020, ως δικαιούχος φορέας, ξεκίνησε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας.
Στόχος της δομής είναι να αποτελέσει το πρώτο σημείο υποδοχής των ωφελουμένων για την καταγραφή, κατεύθυνση, παραπομπή και διασύνδεσή τους με τα κοινωνικά προγράμματα, αλλά και με υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει μια ολιστική υποστήριξη στους ωφελούμενους για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.
Προσφερόμενες υπηρεσίες είναι:
α) Υποδοχή-Ενημέρωση-Υποστήριξη των πολιτών,
β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές και
γ) Παροχή υπηρεσιών για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.
Ωφελούμενοι μπορούν να είναι οι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Ηγουμενίτσας και κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.Αξίζει να αναφερθεί οτι στον Δήμο Ηγουμενίτσας ξεκίνησε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο.Σε σχετική ανακοίνωση που αφορά την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου επισημένεται ότι Βασική προϋπόθεση ένταξης είναι οι ωφελούμενοι να μην είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (βλ. Οδηγός Εφαρμογής & Λειτουργίας Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών).Αναφορικά με την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου η χορήγηση φαρμάκων θα γίνεται κατόπιν προσκόμισης ιατρικής συνταγής / γνωμάτευσης.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν τις κοινωνικές δομές με δωρεές βοηθώντας έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.