Ίδρυση Ομίλου Φίλων Φέτας με συμμετοχή μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΓΠΑ

0

O Όμιλος Φίλων Φέτας συστήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών καθηγητών αλλά και σημαντικών πρόσωπων που ενδιαφέρονται ενεργά για το εθνικό μας προϊόν. Δεν έχει κανένα απολύτως, πολιτικό, οικονομικό η συντεχνιακό χαρακτήρα. Αφορμή αποτέλεσε η δημοσιοποίηση των συμφωνιών της ΕΕ με τρίτες χώρες και κυρίως με τον Καναδά (CETA) και την Ν. Αφρική (SADC) με τις οποίες δεν αναγνωρίστηκε (επίσημα πλέον), η μοναδική ταυτότητα της Φέτας σε αντίθεση με όλα τα αντίστοιχα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της ΕΕ. Η προκλητική και διακριτική αυτή μεταχείριση του εθνικού μας προϊόντος είναι άδικη και υποτιμητική για τη χώρα μας και αγνοεί θεμελιώδη κοινοτικά δικαιώματά μας, τα οποία μάλιστα έχουν επικυρωθεί με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Δεν ακυρώνει όμως μόνο το Ευρωπαϊκό μας κεκτημένο αλλά υποσκάπτει την καλή φήμη του εθνικού μας προϊόντος ενώ δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και παραπληροφόρησης των καταναλωτων.
Οι συμφωνίες όμως αυτές, παρότι εγκρίθηκαν από τις κυβερνήσεις ολων των Κρατών Μελών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χρειάζεται να επικυρωθούν και από τα εθνικά Κοινοβούλια. Έτσι ο σκοπός του Ομίλου είναι αφ ενός να πείσει όλους του βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να τις επικυρώσουν όταν θα έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή αφ ετέρου να ευαισθητοποιήσει όλους τους έλληνες πολίτες, στο εσωτερικό και εξωτερικό, ότι η υπερψήφιση τους δεν θα είναι μόνο καταστροφική για το μέλλον του Εθνικού μας προϊόντος αλλά θα ισοδυναμεί με τη διαγραφή ενός κομματιού της Ιστορίας μας και της Εθνικής μας κληρονομιάς που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει.
Αποτελεί κατά συνέπεια εθνική υποχρέωση ολων μας και κυρίως των ελλήνων βουλευτών να προστατέψουμε την ταυτότητα της Φέτας και καθήκον ολων των Ελλήνων να πιέσουν, με κάθε νόμιμο μέσο, όλους τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους να μην επικυρώσουν, τις συμφωνίες όταν θα έλθουν στη Βουλή. Δεν πρέπει να δοθεί ούτε μια θετική ψήφος στις συμφωνίες αυτές.
Ο Όμιλος Φίλων Φέτας καλεί όλους του Έλληνες να μπουν στην ιστοσελίδα του στο www.fetasos.gr να γίνουν μέλη του χωρίς καμία υποχρέωση και να στηρίξουν την τελευταία αυτή προσπάθεια που έχουμε δυνατότητα να κάνουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας της Φέτας, του πλέον εμβληματικού εθνικού μας προϊόντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.